Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015 11:34

Μαλί: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από συγκρούσεις στρατού - ισλαμιστών

Γράφτηκε από τον
Μαλί: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από συγκρούσεις στρατού - ισλαμιστών

Περίπου 20 ένοπλοι πάνω σε μοτοσικλέτες άρχισαν να πυροβολούν εναντίον στρατιωτών

 

Ένοπλοι πραγματοποίησαν την Παρασκευή επίθεση στην πόλη Τενενκού, που βρίσκεται στο κεντρικό Μαλί, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι κατά τη διάρκεια έντονων συγκρούσεων που ξέσπασαν με μέλη του στρατού, δήλωσαν στρατιωτικές πηγές. 

Περίπου 20 ένοπλοι εισέβαλαν στο Τενενκού πάνω σε μοτοσικλέτες και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον στρατιωτών, οι οποίοι με τη σειρά τους άνοιξαν πυρ, μία συμπλοκή που διήρκησε τουλάχιστον 3 ώρες, δήλωσε κυβερνητική πηγή.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι ένοπλοι φώναζαν «Αλλάχ Ακμπάρ» (ο Θεός είναι Μεγάλος), γεγονός που υποδηλώνει ότι πιθανόν πρόκειται για ισλαμιστές μαχητές, ωστόσο και άλλες ένοπλες αυτονομιστικές ομάδες δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Πηγή του στρατού του Μαλί δήλωσε ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων δύο στρατιώτες και ένας πολίτης. 

Από την πλευρά της πηγή προσκείμενη στην ειρηνευτική αποστολή των Ηνωμένων Εθνών (MINUSMA) είπε ότι ο αριθμός των νεκρών ήταν πέντε και ότι τα στρατεύματά της όδευαν προς την πόλη. 

Ορισμένοι από τους ενόπλους συνελήφθησαν από τις αρχές της χώρας και άλλοι αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας του Μαλί.

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER