Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015 11:42

Χειμωνιάτικα ξέσπασαν δεκάδες φωτιές στην Ηλεία

Γράφτηκε από την
Χειμωνιάτικα ξέσπασαν δεκάδες φωτιές στην Ηλεία

Και πού δεν χρειάσθηκε να επέμβει χθες το απόγευμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, καθώς οι πυρκαγιές ξεσπούσαν η μία μετά την άλλη σε διάφορες περιοχές της Ηλείας και κυρίως στην περιοχή της Κρέστενας, της Αρχαίας Ολυμπίας, της Ζαχάρως και του Πύργου.

 

Οι πυρκαγιές που ξεσπούσαν σχεδόν ταυτόχρονα, προκάλεσαν έκπληξη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου με τους πυροσβέστες να καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες ώστε να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές, καθώς οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν χθες το απόγευμα δυσχέραιναν το έργο της πυρόσβεσης.

Άλλες σε καλάμια και σκουπίδια και άλλες σε δασικές εκτάσεις, οι χθεσινές πυρκαγιές, ήταν το αποκορύφωμα της ημέρας ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις με επικεφαλής τον διοικητή Νίκο Στασινόπουλο, επιχειρούσαν μέχρι αργά το βράδυ να τις θέσουν υπό έλεγχο.

Στην περιοχή της Ελαίας, ανατολικά της περιοχής της Νεμούτας, καταγράφηκε η μεγαλύτερη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα και η οποία κατέκαψε 22 ολόκληρα στρέμματα δασικής έκτασης ενώ φωτιές υπήρξαν στο Κάτω Σαμικό, τους Σχινούς, το Λαδικό, το Στρέφι, τα Λαστέικα, το Κατσικάρι του Πύργου αλλά και στη Μούτελη όπου εκεί κάηκαν 5 στρέμματα σκουπίδια και καλάμια.

Να σημειωθεί πως οι φωτιές, ξέσπασαν κάτω από άγνωστες συνθήκες, τις οποίες ερευνά το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Πύργου ενώ το έργο της πυροσβεστικής κυρίως στην περιοχή της Ελαίας, βοήθησαν και οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Βυτίνας στην Αρκαδία. Από την άλλη στη φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα στην περιοχή της Μούτελης συνέδραμαν και πυροσβεστικά οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου.

Πηγή: patrisnews.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER