Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015 00:37

Η Ελλάδα 19η στη λίστα των πιο δυστυχισμένων χωρών του κόσμου

Γράφτηκε από την
Η Ελλάδα 19η στη λίστα των πιο δυστυχισμένων χωρών του κόσμου

Οι λιγότερο δυστυχισμένες χώρες είναι το Μπρουνέι, η Ελβετία, η Κίνα, η Ταϊβάν και η Ιαπωνία

 

Στην 19η θέση των πλέον δυστυχισμένων χωρών του κόσμου συγκαταλέγεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τον δείκτη δυστυχίας που δημοσιεύει το ινστιτούτο Cato.

Η πιο δυστυχισμένη από τις 108 χώρες του κόσμου οι οποίες έχουν συμπεριληφθεί στην έρευνα, σύμφωνα με την ανάλυση, είναι η Βενεζουέλα.

Τα στοιχεία για την έρευνα βασίζονται σε δεδομένα της Economist Intelligence Unit και του καθηγητή εφαρμοσμένων οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, Steve Hanke.

Ο δείκτης δυστυχίας βασίζεται σε στοιχεία όπως ο πληθωρισμός, το κόστος δανεισμού, το ποσοστό ανεργίας και το ΑΕΠ της κάθε χώρας.

Τα τελευταία χρόνια, ο δείκτης δυστυχίας στην Βενεζουέλα έχει πραγματοποιήσει άλμα 27 μονάδων, ανεβάζοντας την διαφορά της από την δεύτερη πιο δυστυχισμένη χώρα στις 40 μονάδες.

Οι επόμενες χώρες που έχουν πραγματοποιήσει άλμα στον δείκτη δυστυχίας είναι η Ουκρανία και η Συρία, οι οποίες μαστίζονται από πολεμικές συρράξεις.

Μάλιστα, η Ουκρανία ανέβηκε 19 ολόκληρες θέσεις σε βάθος ενός χρόνο. Οι λιγότερο δυστυχισμένες χώρες είναι το Μπρουνέι, η Ελβετία, η Κίνα, η Ταϊβάν και η Ιαπωνία...

Πηγή: protothema.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER