Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 11:55

Οχι στην κατάργηση της αστυνομικής φρούρησης τους ζητούν οι εισαγγελείς

Γράφτηκε από την
Οχι στην κατάργηση της αστυνομικής φρούρησης τους ζητούν οι εισαγγελείς

Να μην σταματήσει η αστυνομική φρούρηση των εισαγγελέων και δικαστών που αποτελούν «στόχους», ζητεί με ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

 

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ), με αφορμή πρόσφατη εξαγγελία του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης, σχετικά με «τη δρομολόγηση δραστικής μείωσης του αριθμού των αστυνομικών, στους οποίους έχει ανατεθεί η φρούρηση προσώπων- στόχων», επισημαίνει την ανάγκη η δρομολογούμενη αυτή ρύθμιση να μην συμπεριλάβει δικαστές και εισαγγελείς.

Όπως αναφέρει η Ένωση, λόγω «της ειδικής φύσης των καθηκόντων (χειρισμός υποθέσεων με μεγάλη βαρύτητα, με εμπλεκόμενα πρόσωπα με επικινδυνότητα κ.λπ.) και της δημόσιας θέσης των δικαστικών λειτουργών, η Πολιτεία επιβάλλεται να λάβει ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία τους, διακρίνοντάς τους από άλλα υπό φρούρηση πρόσωπα-στόχους του δημόσιου βίου που -πιθανώς- έχουν τη δυνατότητα διατήρησης προστασίας και με ίδια μέσα».

Η ΕΕΕ εκτιμά ότι «η Πολιτεία θα συμμεριστεί ως προφανείς τους λόγους που υπαγορεύουν τη διατήρηση της φύλαξης των δικαστικών λειτουργών ως έχει».

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER