Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 22:46

Ντάισελμπλουμ: Ένα πρώτο βήμα επανοικοδόμησης εμπιστοσύνης

Γράφτηκε από την
Ντάισελμπλουμ: Ένα πρώτο βήμα επανοικοδόμησης εμπιστοσύνης

«Υπάρχει ελπίδα ότι στο τέλος θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στη συνέντευξη Τύπου για την διαπραγμάτευση με την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι απόψε έγινε το πρώτο βήμα στην εποικοδόμηση, διευκρινίζοντας ότι «η δουλειά που κάναμε όλο αυτό το διάστημα έφερε καρπούς».

Παράλληλα, ο κ. Ντάισελμπλουμ, επισήμανε ότι το πρόγραμμα προβλέπει παράταση 4 μηνών και όχι 6 μηνών όπως αρχικά επιθυμούσε η Ελλάδα ενώ σημείωσε ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα υπάρχει ευελιξία.

Αναφερόμενος στις δεσμεύσεις της Ελλάδας, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να μην υπάρχουν μονομερείς ενέργειες. Επιπρόσθετα θα πρέπει να διασφαλίσουν τα πλεονάσματα και όλες οι απαραίτητες οικονομικές μεταρρυθμίσεις έτσι ώστε να εξασφαλιστεί το χρέος.   

Τέλος ο επικεφαλης του Eurogroup, υπογράμμισε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα παρουσιαστεί από την κυβέρνηση ένας κατάλογος με τις μεταρρυθμίσεις που σκοπεύουν να εφαρμόσουν.  Με την σειρά τους οι θεσμοί θα παράσχουν μία πρώτη άποψη για το αν μπορούν αυτά τα μέτρα να αποτελέσουν μια επαρκή αφετηρία που θα οδηγήσουν σε μια επιτυχή αναθεώρηση.

«Εάν η κατάληξη είναι ευτυχής τότε Δευτέρα ή Τρίτη πρωί θα μπορούμε να ξεκινήσουμε τις εθνικές διαβουλεύσεις», δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ και επισήμανε ότι πρέπει η διαδικασία να ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Απριλίου.

Πηγή: enikos.gr


NEWSLETTER