Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015 01:33

Η Ουάσιγκτον εκφράζει την υποστήριξή της στη συμφωνία παράτασης

Γράφτηκε από την
Η Ουάσιγκτον εκφράζει την υποστήριξή της στη συμφωνία παράτασης

Την υποστήριξή της στη συμφωνία παράτασης που αποφασίστηκε στο Eurogroup χαιρέτισε η Ουάσιγκτον την Παρασκευή. Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε για μία ακόμη φορά την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, παροτρύνοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να «χαράξουν ένα δρόμο» που θα βοηθήσει την Αθήνα να επιστρέψει στην οικονομική ανάπτυξη.

 

«Πιστεύουμε ότι οι απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και το σχέδιο το οποίο έχει στόχο την επιστροφή στην ανάπτυξη θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν εάν η Ελλάδα παραμείνει στην ευρωζώνη» επισήμανε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.

«Εμείς ενθαρρύνουμε την Ελλάδα να εργαστεί σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους της και με το ΔΝΤ προκειμένου να διευθετήσει τα διαρθρωτικά της προβλήματα» προσέθεσε η ίδια.

«Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, της διεθνούς κοινότητας προκειμένου να ενισχυθούν οι θεσμοί της Ελλάδας με στόχο την μακροπρόθεσμη ευημερία» σημείωσε επιπλέον η Ψάκι.

Πηγή: skai.gr


NEWSLETTER