Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015 22:53

Μογκερίνι: Κανείς δεν θέλει να βγει η Ελλάδα από το ευρώ

Γράφτηκε από την
Μογκερίνι: Κανείς δεν θέλει να βγει η Ελλάδα από το ευρώ

Σύμφωνα με την ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής

 

Στην συμφωνία που επετεύχθη στην Παρασκευή ανάμεσα στην Ελλάδα και στους εταίρους του Eurogroup αναφέρθηκε η Φεντερίκα Μογκερίνι, ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής σε συνέντευξή της προς την τηλεόραση της Rai.

«Κανείς δεν θέλει να βγει η Ελλάδα από το ευρώ. Η συμφωνία της περασμένης Παρασκευής, στο Eurogroup, χαρακτηρίζεται και από κάποια όρια, αλλά από αύριο υπάρχει η δυνατότητα να αναπτυχθεί νέος διάλογος, με την συμμετοχή όλων, χωρίς τελεσίγραφα», δήλωσε η Ιταλίδα πολιτικός.«Η Αθήνα είναι η Ευρώπη. Κανείς, στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δίνει βαθμούς, και κανείς δεν εκτελεί εντολές. 

Η λογική βάσει της οποίας γίνεται αναφορά σε μαθήματα που κάποιοι θα έπρεπε να διαβάσουν, είναι λανθασμένη», πρόσθεσε η κυρία Μογκερίνι. Η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής απαντώντας, παράλληλα, σε σχετική ερώτηση υπογράμμισε πως θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Ιταλό ομόλογό του, Ματέο Ρέντσι, χθες το βράδυ, «πιθανώς για να τον ευχαριστήσει για τον διαμεσολαβητικό ρόλο της Ιταλίας, ο οποίος αποδείχθηκε χρήσιμος».

«Δεν πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία αποσύνθεσης της Ένωσης, η Ευρωπαϊκή αυτή Επιτροπή αποτελεί την τελευταία χρήσιμη ευκαιρία για να μειωθούν οι υπάρχουσες αποστάσεις», ολοκλήρωσε η Φεντερίκα Μογκερίνι.

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER