Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015 11:49

Μ. Θεοδωράκης: Οι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ να πουν όχι στο nein του Σόιμπλε

Γράφτηκε από την

«Να οχυρωθούμε στην εθνική νομιμότητα και στην αξιοποίηση του εθνικού πλούτου»

 

Να βρουν τη δύναμη να πουν έστω και τώρα «όχι» στο «nein» του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Bόλφγκανγκ Σόιμπλε καλεί τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο Μίκης Θεοδωράκης, με άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης παρομοιάζει την κυβέρνηση με «άτυχο έντομο που από λάθος πέφτει στα δίχτυα της αράχνης ανήμπορο να αντιδράσει και να σωθεί», με αφορμή την πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής.

Ο κ. Θεοδωράκης καλεί τους κυβερνώντες «να οχυρωθούν στην εθνική νομιμότητα που τους προσφέρει η πλειοψηφία στη Βουλή και να στραφούν αποφασιστικά στον λαό και στον εθνικό μας πλούτο, που κακώς - πολύ κακώς - τον αγνοούν επιδεικτικά».

Θα πρέπει όμως, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, να καταργήσουν άμεσα όλα τα μέτρα των μνημονίων, ξεκινώντας από την αποκατάσταση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, για την οποία δεν άκουσα ως τώρα να γίνεται λόγος.

«Αγαπητέ Αλέξη, μου έγραψες πριν λίγες μέρες ότι είστε έτοιμοι να ματώσετε. Με τα μέτρα που σου προτείνω, δεν πρόκειται να ματώσετε ούτε εσείς ούτε ο λαός μας. Θα περάσουμε ίσως δύσκολες μέρες μαζί, αλλά σκέψου ότι ζούμε στο 2015 και όχι σε εκείνες τις σκοτεινές και επώδυνες εποχές που οι ξένοι και ντόπιοι εξουσιαστές μας αλώνιζαν ανεμπόδιστα, γιατί δεν υπήρχε απέναντί τους δύναμη ικανή να τους σταματήσει», αναφέρει ο Μίκης Θεοδωράκης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Σ’ αυτόν τον νέο δρόμο που σου προτείνω, δεν θα ΄μαστε μόνοι μας. Ο παγκόσμιος χάρτης έχει αλλάξει. Η διεθνής κοινή γνώμη είναι μαζί μας. Και στο κάτω-κάτω κανείς, ούτε η Ευρώπη, δεν μας εμποδίζει (νομικά εννοώ) να συνάπτουμε οικονομικές συμφωνίες προς το συμφέρον της χώρας μας», καταλήγει ο μουσικοσυνθέτης, ενώ αναδημοσιεύει ως υστερόγραφο τη δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου, ενάντια στη συμφωνία της Παρασκευής.

Πηγή: naftemporiki.gr