Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015 21:32

JP Morgan: Έφυγαν 3 δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες την προηγούμενη εβδομάδα

Γράφτηκε από την
JP Morgan: Έφυγαν 3 δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες την προηγούμενη εβδομάδα

Οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες ανήλθαν την περασμένη εβδομάδα σε περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της JP Morgan, πριν από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε την Παρασκευή, στο Eurogroup, μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και της Ελλάδας.

 

Η αύξηση κατά 50% των εκροών - από 2 δισ. ευρώ που ήταν την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα - σήμαινε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα έμεναν χωρίς επαρκή αποθέματα για την έκδοση νέων δανείων μέσα σε οκτώ εβδομάδες, αντί για 14, όπως ήταν η αρχική εκτίμηση.

Η JP Morgan βασίζει τις εκτιμήσεις της υπολογίζοντας ότι από τα 108 δισ. ευρώ που είναι διαθέσιμα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ελλάδας, ΕΛΛ+0,27% οι ελληνικές τράπεζες έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τα 85 και, κατά συνέπεια, τους απομένουν περίπου 23 δισ. ευρώ.

Οι εκροές αυξήθηκαν προς τα τέλη της περασμένης εβδομάδας και, σύμφωνα με τρεις τραπεζικές πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters, έφτασαν το 1 δισ. ευρώ την Τετάρτη και την Πέμπτη και άλλο 1 δισ. ευρώ μόνο την Παρασκευή.

Σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις της JP Morgan, οι συνολικές εκροές φέτος φτάνουν περίπου τα 25 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει πάνω από 3 δισ. ευρώ εβδομαδιαίως.

Πηγή: protothema.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER