Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015 21:34

Συρία: Περισσότεροι από 1600 οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς του διεθνούς συνασπισμού

Γράφτηκε από την
Συρία: Περισσότεροι από 1600 οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς του διεθνούς συνασπισμού

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχεδόν όλα τα θύματα είναι τζιχαντιστές του ΙΚ και μέλη του Μετώπου Αλ Νόσρα, του συριακού παρακλαδιού της Αλ Κάιντα

 

Περισσότεροι από 1.600 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του διεθνούς συνασπισμού που μάχεται τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία τους τελευταίους πέντε μήνες, ανέφερε σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχεδόν όλα τα θύματα είναι τζιχαντιστές του ΙΚ και μέλη του Μετώπου Αλ Νόσρα, του συριακού παρακλαδιού της Αλ Κάιντα. Έχουν καταγραφεί όμως και 62 άμαχοι.

Οι επιχειρήσεις εναντίον θέσεων του ΙΚ ξεκίνησαν στις 23 Σεπτεμβρίου. Μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 1.465 μαχητές αυτής της εξτρεμιστικής οργάνωσης, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν ήταν Σύριοι. 

Από τις επιδρομές σκοτώθηκαν επίσης 73 μέλη του Μετώπου Αλ Νόσρα και ένας όμηρος του ΙΚ στη Ράκα, την "πρωτεύουσα" των εξτρεμιστών στη Συρία.

Το ΙΚ έχει καταλάβει από πέρσι μεγάλες εκτάσεις στο Ιράκ και τη Συρία όπου ίδρυσε ένα "χαλιφάτο" και έχει προσελκύσει στις τάξεις του πολλούς ξένους μαχητές που σπέρνουν τον τρόμο αποκεφαλίζοντας και σταυρώνοντας όσους θεωρούν "εχθρούς" του.

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER