Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015 10:53

Times: Θυμός στη Γερμανία για μυστική συμφωνία της Ελλάδας με πρόσφυγες

Γράφτηκε από την

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι αρχές εξέδιδαν έγγραφα σε Σύρους με αντάλλαγμα πληροφορίες 

 

«Βαθιά έκπληκτος» δηλώνει σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης από την αποκάλυψη της εφημερίδας ότι υπήρξε μυστική συμφωνία της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης με Σύρους πρόσφυγες, να τους εκδώσει  έγγραφα παραμονής και ταξιδιωτικά έγγραφα με αντάλλαγμα πληροφορίες σχετικά με συμμορίες διακίνησης ανθρώπων.  

Την αποκάλυψη κάνει με ρεπορτάζ της η εφημερίδα υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο, με περίπου 200 πρόσφυγες να έχουν αποκτήσει αυτά τα επίσημα χαρτιά. Οι Times αναφέρουν ότι με αυτά τα έγγραφα οι Σύροι μπορούν να διεκδικήσουν άσυλο στη Γερμανία ή σε άλλες χώρες.  

Οι συντάκτες επικαλούνται Σύρους που έφτασαν στην Ελλάδα και που ισχυρίζονται ότι έπεισαν τις αρχές να τους εκδώσουν τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία τους επιτρέπουν να πάνε σε χώρες του ευρωπαϊκού βορρά.  

Η εφημερίδα που έκανε γνωστή την έρευνα στο Βερολίνο αναφέρει ότι υπήρξε γερμανική οργή και θυμός. «Είμαι βαθιά έκπληκτος. Η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποκαλύψει τα πάντα γρήγορα και πλήρως. Ασφαλώς αν η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν ενήργησε σύμφωνα με το δίκαιο της Ε.Ε., αυτό θα πρέπει να τιμωρηθεί και να διωχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.  

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι γνώση για το θέμα έλαβε και ο νέος αρμόδιος υπουργός Γιάννης Πανούσης, ο οποίος δήλωσε άγνοια, αλλά δεσμεύθηκε πως θα ερευνήσει τους ισχυρισμούς.

Πηγή: www.lifo.gr