Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015 11:56

Σοκαριστικό: Αστυνομικοί χτύπησαν με taser ηλικιωμένο που στεκόταν με τα χέρια ψηλά!

Γράφτηκε από την
Σοκαριστικό: Αστυνομικοί χτύπησαν με taser ηλικιωμένο που στεκόταν με τα χέρια ψηλά!

Βίντεο δείχνει τους δύο Αμερικανούς αστυνομικούς να συμπεριφέρονται σε έναν παππού σαν... αρχιμαφιόζο την ώρα που εκείνος δεν προβάλει την παραμικρή αντίσταση

 Δεν δείχνει να έχει τέλος η αστυνομική βία στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τελευταίο θύμα έναν ηλικιωμένο σε περιστατικό στην Φλόριντα.

Σε βίντεο που τραβούσε αυτόπτης μάρτυρας φαίνονται δύο αστυνομικοί να έχουν σταματήσει ένα «ύποπτο» αυτοκίνητο. Από τη θέση του συνοδηγού ανοίγει η πόρτα και βγαίνει με τα χέρια ψηλά ένας ηλικιωμένος κύριος. Η αντίδραση των αστυνόμων-Ράμπο ήταν άμεση: Ο ένας τον έπιασε από το χέρι στρίβοντάς το και ουρλιάζοντας, ενώ ο ηλικιωμένος συνέχιζε να έχει ψηλά τα χέρια και να μην προβάλει αντίσταση. Την ίδια στιγμή ο άλλος αστυνομικός τρέχει και σημαδεύοντας το θύμα, τον χτυπά με το taser ρίχνοντας τον κακόμοιρο παππού αναίσθητο στο έδαφος.

Σα να μην συμβαίνει τίποτα οι δύο αστυνομικοί δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο και χωρίς να ενδιαφερθούν για την υγεία του ηλικιωμένου, απλά του περνούν χειροπέδες. 

Η αστυνομία της Φλόριντα έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις για υπερβολική χρήση των συσκευών ηλεκτρικής εκκένωσης, με πιο πρόσφατο το τραγικό περιστατικό ενός εφήβου, του Ρομπέρτο Ορνέλας, που πέθανε όταν αστυνομικοί του επιτέθηκαν με taser. 

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία τη χρονική περίοδο 2001-2008 τουλάχιστον 351 άτομα έχασαν τη ζωή τους στις ΗΠΑ από τα taser αστυνομικών. 

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER