Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 14:08

Θανατική ποινή αντιμετωπίζει ο Σαουδάραβας μπλόγκερ που έχει καταδικαστεί σε 1.000 μαστιγώματα

Γράφτηκε από την
Θανατική ποινή αντιμετωπίζει ο Σαουδάραβας μπλόγκερ που έχει καταδικαστεί σε 1.000 μαστιγώματα

Θα ξαναδικαστεί με την κατηγορία της «αποστασίας» από το Ισλάμ 

 

Ο Σαουδάραβας μπλόγκερ Ράιφ Μπαντάουι, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 1.000 μαστιγώματα -ποινή που έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή- είναι τώρα αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή.  

H σύζυγός του, Ενσάφ Χαϊντάρ, δήλωσε στην Independent ότι δικαστές στο ποινικό δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας θέλουν να δικαστεί ξανά με την κατηγορία της αποστασίας. Αν κριθεί ένοχος, μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμα και τη θανατική ποινή.  

Ο Μπαντάουι έχει καταδικαστεί σε δέκα χρόνια φυλακής και 1.000 μαστιγώματα, σε «δόσεις» των 50 ανά εβδομάδα, επειδή επέκρινε τους κληρικούς της χώρας του στο μπλογκ του.  

Το 2013, ένας δικαστής αφαίρεσε την κατηγορία της αποστασίας, διαβεβαιώνοντας το δικαστήριο ότι ο Μπαντάουι είναι μουσουλμάνος. Τα στοιχεία εναντίον του μπλόγκερ περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι πάτησε «Like» σε μία σελίδα Αράβων Χριστιανών στο Facebook.  

Η είδηση ότι μπορεί να επανεξεταστεί η κατηγορία της αποστασίας, αποτελεί ένα πλήγμα για την οικογένεια και τους υποστηρικτές του Μπαντάουι, που είχαν την ελπίδα ότι η διεθνής πίεση για την υπόθεση του θα ανάγκαζε τη Σαουδική Αραβία να μειώσει την ποινή του. Παρά το γεγονός ότι ο 31χρονος παραμένει στη φυλακή, έχει μαστιγωθεί μόνο μία φορά καθώς το μαστίγωμα έχει αναβληθεί επανειλημμένως.

Πηγή: www.lifo.gr


NEWSLETTER