Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 12:45

Αντιπρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Κάναμε μια επέκταση στο τροφείο, να παίρνει ο άλλος ένα σάντουιτς κι ένα καφέ

Γράφτηκε από την

Η σύμβαση που υπογράψαμε είναι η μόνη που δεν έχει αυξήσεις, λέει ο Κώστας Κουτσοδήμας - Δεν περιμέναμε τέτοια πολεμική - Ο Λαφαζάνης μας έδωσε το «πράσινο φως» - Όταν κόβουν τους μισθούς τα δίνουν στους φτωχούς, αναρωτήθηκε 

 

«Οι μισθολογικές δαπάνες της ΔΕΗ δεν έχουν καμία σχέση με τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε παρεμβαίνουν σε οποιοδήποτε δημοσιονομικό κενό ή σε οποιοδήποτε πρόβλημα έχει το κράτος» ανέφερε μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1 fm» ο αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Κώστας Κουτσοδήμας. 

Ο κύριος Κουτσοδήμας τόνισε επίσης ότι κατά την συνάντησή του προεδρείου του σωματείου με τον αρμόδιο υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη, εκείνος «έδωσε το πράσινο φως ότι δεν κάνω παρεμβάσεις σε μια συμφωνία μεταξύ του εργοδότη και της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ».

Κατά τον αντιπρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ πάντως δεν υπάρχουν αυξήσεις στην νέα συλλογική σύμβαση που υπεγράφη, παρά μόνο «μια κοινωνική παροχή η οποία ερμηνεύεται ως 6€  με φυσική παρουσία στους χώρους δουλειάς το οποίο θα είναι ένα τροφείο, ένας καφές και τίποτε άλλο».

«Αυτό το τροφείο στις μονάδες παραγωγής, είναι 154 εργοστάσια, δινότανε, κάναμε τώρα μια επέκταση να παίρνει και ο άλλος ένα σάντουιτς και ένα καφέ», εξηγεί για την σχετική ρύθμιση. 

«Αυτή είναι η μοναδική συλλογική σύμβαση που δεν έχει τίποτε αυξήσεις παρόλα αυτά όμως εμείς γνωρίζουμε για ποιους λόγους έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης σε κάποια δελτία ειδήσεων. Δεν περιμέναμε μια τέτοια πολεμική εναντίον της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αλλά είναι τα ίδια πρόσωπα που προσπάθησαν και στο παρελθόν και να μας προσβάλουν και να μας ακυρώσουν και να μας απομονώσουν» παρατηρεί ο κύριος Κουτσοδήμας. 

Στην παρατήρηση ότι αυτή η παροχή προκαλεί τους υπόλοιπους εργαζόμενους ως έμμεση αύξηση, σε μια εταιρία που γράφει ζημιές, ο κύριος Κουτσοδήμας απάντησε: «Υπάρχει και ο αντίλογος, όταν κόβουν τους μισθούς τους δίνουν στους άνεργους και στους φτωχούς; Βελτιώθηκε η θέση των άνεργων που κόπηκαν οι μισθοί 40%»;

Πηγή: protothema.gr