Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 15:36

Την πολιτική ευθύνη για το σχέδιο «Γοργοπόταμος» ανέλαβε ο Χρ. Τσάκαλος

Γράφτηκε από την
Την πολιτική ευθύνη για το σχέδιο «Γοργοπόταμος» ανέλαβε ο Χρ. Τσάκαλος

Την πολιτική ευθύνη για το σχέδιο «Γοργοπόταμο» που αφορούσε σε επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού με στόχο την απόδραση των φυλακισμένων μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και τις πράξεις που του αποδίδονται μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού ανέλαβε απολογούμενος ο Χρήστος Τσάκαλος.


Ο κατηγορούμενος δεν μπήκε σε λεπτομέρειες αλλά επισήμανε ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις πράξεις που τους αποδίδονται η μητέρα, η 26χρονη σύντροφος του αδελφού του και η 36χρονη φίλη του.
Αυτή την ώρα απολογείται στον ανακριτή ο Γιώργος Πολύδωρος, ο οποίος αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες.
Ο κατηγορούμενος όπως και άλλοι έγκλειστοι για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς έχουν ξεκινήσει ήδη απεργία πείνας ζητώντας να μην προφυλακιστεί η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου , η 26χρονη σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου και η 36χρονη φίλη τους.
Η μητέρα του, που απολογείται, επίσης, σήμερα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αρνείται την κατηγορία και παραδέχεται μόνο αυτή της υπόθαλψης εγκληματία καθώς δέχτηκε να κρύψει στο σπίτι της την Αγγελική Σπυροπούλου ενόσω καταζητείτο από τις αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να λέει πως «έχω δυο παιδιά στη φυλακή. Δεν θα μπορούσα να τους κλείσω την πόρτα και να μην τα βοηθήσω. Δέχομαι μόνο την υπόθαλψη. Δεν έχω σχέση με τρομοκρατικές πράξεις».
Η 26χρονη, σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου αδελφού του Χρήστου που έχει κληθεί να απολογηθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση αρνείται την κατηγορία. Αρνείται επίσης και την υπόθαλψη εγκληματία που της αποδίδεται. «Πήγα στη Σαλαμίνα για να φυλάξω τα σκυλιά επειδή θα έφευγε η μητέρα του Χρήστου. Δεν γνώριζα ότι κρυβόταν η Αγγελική».
Πηγή: tanea.gr


NEWSLETTER