Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 20:06

Αντιδρούν οι σιδηροδρομικοί στις δηλώσεις Βαρουφάκη για ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ

Γράφτηκε από την
Αντιδρούν οι σιδηροδρομικοί στις δηλώσεις Βαρουφάκη για ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ

Την έντονη δυσαρέσκεια τους και την απογοήτευσή τους για τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι «η είσοδος των ιδιωτών στον ΟΣΕ είναι απολύτως απαραίτητη για να μπορέσουμε να πάμε από τον 19ο αιώνα στον 21ο», εκφράζουν οι σιδηροδρομικοί.

 

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, σε ανακοίνωσή της, εκφράζει «τη βαθιά θλίψη της και την απογοήτευσή της από την κυβέρνηση γι’ αυτές τις δηλώσεις, με δεδομένο ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο εγκρίθηκε διά της ψήφου του ελληνικού λαού πρόσφατα, δεν συμπεριλαμβάνεται αυτή η θέση. Αντίθετα στο πρόγραμμα αναφέρεται η θέση για Ενιαίο Δημόσιο Σιδηρόδρομο που είναι και διαχρονικά η θέση της ΠΟΣ».

Μάλιστα, στην ανακοίνωση αναφέρουν: «Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα περισσότερο από τα λόγια του πρωθυπουργού: "Εάν διαλυθεί ο ΟΣΕ και ξεπουληθούν τα φιλέτα σε ιδιώτες, όπως έγινε και στη Μεγ. Βρετανία και απέτυχε αυτό το εγχείρημα, θα υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα με την ασφάλεια στου σιδηρόδρομου. Δεύτερον, θα είναι πανάκριβο το εισιτήριο. Τρίτον, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για τους πολίτες σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας να μπορούν να επικοινωνήσουν με το κέντρο…"».

Η ΠΟΣ καλεί άμεσα τον αρμόδιο υπουργό Οικονομίας και Υποδομών και τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να απαντήσουν επιτέλους και να εξηγήσουν στον λαό τι προτίθενται να πράξουν για τον Σιδηρόδρομο.

«Επιτέλους, ας σταματήσει να χρησιμοποιεί τον Σιδηρόδρομο το πολιτικό σύστημα σαν την κολυμβήθρα του Σιλωάμ που η ιδιωτικοποίησή του θα άρει όλα τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί διαχρονικά στον Σιδηρόδρομο, διενεργώντας λογιστικό έλεγχο για το χρέος του Σιδηροδρόμου» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΣ, δηλώνοντας ότι επιμένουν για έναν Ενιαίο Δημόσιο Σιδηρόδρομο στην υπηρεσία του λαού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER