Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011 14:26

Εκλογές στο Φιλογυμναστικό Ομιλο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

1.-Αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 20-3-2011 και ώρα 11.00 στα γραφεία του Φ. Ο. Καλαμάτας στο Ανατολικό κέντρο. Το νέο Δ.Σ συγκροτήθηκε σε σώμα την επόμενη ακριβώς ημέρα, γιατί η προετοιμασία για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν αφήνει περιθώρια για χάσιμο χρόνου.
Το νέο Δ.Σ. που αναδείχτηκε είναι το εξής:

1. -ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σταυρούλα Κουβάτσου – Γαλάνη.
2. -ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ιωάννης Ηλ. Κολιτσιδάκης.
3. - ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Πιπίνα Π. Κουμάντου – Κουτέλα.
4. -ΤΑΜΙΑΣ:  Μενέλαος Ι. Κουτέλας.
5. -ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ & ΕΦΟΡΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ: Κωνσταντίνα Λαμπρινούδη
6. -ΜΕΛΟΣ & ΕΦΟΡΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: Μαρία Βρακά – Οδεμισιώτη
7. - ΜΕΛΟΣ: Ξένια Γεωργαρά.

Ως αντιπρόσωπος του ΦΟΚ στην ΕΓΟ ορίστηκε η κ. Παναγιώτα Π. Κουμάντου και ως αντιπρόσωπός του στην ΑΕΣΓΔΕ η κ. Σταυρούλα Κουβάτσου.

2.- Περαιτέρω συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι προετοιμασίες για το 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής, που θα πραγματοποιηθεί στην Τέντα στις 15, 16 και 17 Απριλίου.Ο χώρος μέσα και έξω από την Τέντα ευπρεπίζεται καθημερινά, αφού λαμβάνουν χώρα εκτεταμένη καθαριότητα αλλά και επιδιορθώσεις και φροντίδα του πράσινου. Ο Δήμος Καλαμάτας , υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου Παναγιώτη Νίκα και του αρμόδιου αντιδημάρχου Ανδρέα Καραγιάννη,  φέτος δίνει τον καλύτερό του εαυτό, προκειμένου να υποδεχθεί στην Πόλη μας τις εθνικές αντιπροσωπείες 24 χωρών μεταξύ των οποίων τις κατόχους των Ολυμπιακών , Παγκόσμιων και Ευρωπαϊκών  τίτλων για το 2010, όπως οι  ομάδες ensemble της Ρωσίας και της Ιταλίας αλλά και η αφρόκρεμα του ατομικού Ευγενία Κανάεβα, Ντάρια Κοντάκοβα, Αλίνα Γκαράγεβα, Αλίνα Μαξιμένκο, Σίλβια Μίτεβα.
Στο μεταξύ, την Πέμπτη 24-3-2011, τελείωσε και η προθεσμία κατάθεσης στις διευθύνεις της α/βάθμιας και β/βαθμιας εκπαίδευσης των έργων ζωγραφικής ή κολάζ για την συμμετοχή στο διαγωνισμό, που για πρώτη φορά διοργανώθηκε φέτος στα πλαίσια του Κυπέλλου. Ο αριθμός όσων συμμετείχαν (περίπου 50 έργα συγκεντρώθηκαν) θεωρείται ικανοποιητικός για τον πρώτο χρόνο του θεσμού. Η οργανωτική επιτροπή έχει την πρόθεση του χρόνου ο διαγωνισμός να λάβει μεγαλύτερη έκταση δηλ. να επεκταθεί σε περισσότερες κατηγορίες και είδη καλλιτεχνικής έκφρασης, καθώς και να προστεθεί διαγωνισμός για την δημιουργία της αφίσας του Κυπέλλου, που του χρόνου θα κλείσει τα είκοσι του χρόνια. 
Σε κάθε περίπτωση πάντως η οργανωτική επιτροπή αναγνωρίζει ότι ο διαγωνισμός αυτός δεν θα μπορούσε να είχε υλοποιηθεί, χωρίς την συμπαράσταση των υπευθύνων πολιτιστικών θεμάτων της β/ βάθμιας εκπαίδευσης κ. Ρεβέκας Σκαρπαλέζου και της α/βάθμιας εκπαίδευσης κ. Νίκου Τσινόρεμα, οι οποίοι και αγκάλιασαν την ιδέα της Οργανωτικής επιτροπής και ενήργησαν ταχύτατα, ώστε να ληφθεί και η απαραίτητη έγκριση από το υπουργείο Παιδείας.
Η Οργανωτική επιτροπή, τέλος, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει την υπεύθυνη του υπουργείου Παιδείας κ. Σακκοπούλου, και τους διευθυντές της α/βάθμιας και β/βάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι  διεκπεραίωσαν όλες τις σχετικές διαδικασίες έγκρισης σε χρόνο ρεκόρ.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν δια του Τύπου την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011.

3.- Ως προς το αγωνιστικό κομμάτι του ΦΟΚ τώρα, ολοκληρώθηκε και επίσημα, με την έκδοση Δελτίου Αθλητικής Ιδιότητας της Ε.Γ.Ο, η μεταγραφή της Βουλγάρας αθλήτριας στην κατηγορία Γυναικών Desislava Georgieva Peycheva στο ΦΟΚ.
Η Peycheva  ήδη έλαβε μέρος στους προκριματικούς αγώνες της κατηγορίας Γυναικών, που πραγματοποιήθηκαν στο Λαύριο στις 19 και 20 Μαρτίου και κατέλαβε την Τρίτη θέση (χάλκινο μετάλλιο) στο Σύνθετο ατομικό. Η Peycheva  ζει στην Καλαμάτα, μαζί με την ομοεθνή της, προπονήτρια του συλλόγου, Bella Markova και προπονείται στις εγκαταστάσεις της Τέντας. Η εμφάνισή της στους προκριματικούς αγώνες απέσπασε θετικά σχόλια. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο πρώτες αθλήτριες του Σύνθετου ατομικού ήταν αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Γυναικών.
Στους ίδιους αγώνες, αλλά στην κατηγορία Νεανίδων έλαβαν μέρος οι αθλήτριες του ΦΟΚ Τσαούση Ιουλία , που ήταν σε ανάρρωση μετά από επέμβαση στην κοιλιακή χώρα και γιαυτό αγωνίστηκε μόνο στο στεφάνι και η Βασιλική Σκαρτσίλη, που αγωνίστηκε στο στεφάνι, την μπάλα, τις κορίνες και την κορδέλα. Το άγχος της Βασιλικής, ότι αγωνίζεται μαζί  με αθλήτριες, μέλη της εθνικής ομάδας νεανίδων, δεν της επέτρεψε να αποδώσει όσα και στις εξαιρετικές της προπονήσεις των προηγούμενων ημερών. Παρόλαυτα όμως η Βασιλική Σκαρτσίλη συγκέντρωσε 69.300 βαθμούς στο σύνολο και έτσι προκρίνεται στους Τελικούς που θα γίνουν στην Θεσσαλονίκη στις 9 και 10 Απριλίου. 
Τέλος, μέλη της αγωνιστικής ομάδας του συλλόγου, μαζί με την προπονήτρια  τους Bella Marcova αναχωρούν την Δευτέρα 28-3, για να λάβουν μέρος στη Διεθνή διασυλλoγική συνάντηση ρυθμικής με την ονομασία “Rumi and Albena”, που θα γίνει στη Βάρνα της Βουλγαρίας 30/3 με 1/4. Οι αθλήτριες που θα λάβουν μέρος στους ανωτέρω αγώνες είναι οι εξής: Από την κατηγορία Γυναικών η Desislava Peycheva, από την κατηγορία Νεανίδων η Βασιλική Σκαρτσίλη, από την κατηγορία Κορασίδων η Σταυρίνα Οδεμισιώτη και από την κατηγορία Παγκορασίδων, η Ζωή Πουλοπούλου και η Μυρτώ Αθανασουλάκη. Οι δύο τελευταίες την ημέρα της επιστροφής τους από την Βάρνα θα λάβουν μέρος και στους φιλικούς αγώνες της κατηγορίας τους,  που διοργανώνονται από τον ΟΓΗΡΑ στο Ν. Ηράκλειο στις 2 και 3 Απριλίου. Καλή επιτυχία εντός και εκτός Ελλάδος κορίτσια! 

Από το Φιλογυμναστικό Ομιλο



NEWSLETTER