Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011 14:32

2-3 Απριλίου το «3x3» στην Τρίπολη

Γράφτηκε από την

Μετά από αρκετά χρόνια, επιστρέφει στην Τρίπολη μία από τις πιο πετυχημένες και αγαπημένες αθλητικές εκδηλώσεις που γίνονταν στην Πλατεία Άρεως, το καθιερωμένο, γνωστό και καταξιωμένο πλέον τουρνουά μπάσκετ «3 με 3».
Ουσιαστικά πρόκειται για το κλασσικό, παραδοσιακό μονό του μπάσκετ, στο οποίο θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής παιδιά που πηγαίνουν σε δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και θα χωρίζονται με βάση τις ηλικίες τους σε κατηγορίες. Φέτος συμμετέχουν τα παιδιά (αγόρια και κορίτσια) γεννημένα από το 1993 μέχρι το 2001.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης και την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ θα διοργανώσουν το «3 με 3» στην Πλατεία Άρεως το Σαββατοκύριακο 2-3 Απριλίου 2011.
Η Τρίπολη έχει να επιδείξει πάντα πετυχημένες διοργανώσεις μπάσκετ, αλλά και του τουρνουά «3 με 3» φτάνοντας μάλιστα παλιότερα στον αξεπέραστο αριθμό των 840 παιδιών!
Το «3 με 3» θεωρείται και είναι από τα σημαντικά κομμάτια του άκρως πετυχημένου Αναπτυξιακού Προγράμματος της ΕΟΚ και απόδειξη αυτού είναι πώς τα τουρνουά διεξάγονται για 16η συνεχόμενη χρονιά.
Υπεύθυνοι από πλευράς Δήμου για τη φετινή διοργάνωση θα είναι η Χριστίνα Ζαμπαθά και ο Σταύρος Κουκάκης, ενώ τα φυλλάδια συμμετοχής που μοιράστηκαν ήδη στα σχολεία και στους συλλόγους του Δήμου Τρίπολης θα συγκεντρώνονται, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, στο αθλητικό μαγαζί του Θόδωρου Τσουκαλά (οδός Τάσου Σεχιώτη 17) μέχρι την Πέμπτη 31 Μαρτίου.
Πολύτιμοι αρωγοί της προσπάθειας αυτής είναι πάντα οι δύο χορηγοί που κάνουν πράξη τις προσπάθειες της Ελληνικής Ομοσπονδίας. Η CHAMPION και η MOLTEN επιβραβεύουν τα παιδιά τόσο για τη συμμετοχή τους, όσο και για τις νίκες τους στους διαγωνισμούς που γίνονται.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της Α’ Περιόδου των Τουρνουά «3 με 3»: 
26-27 Μαρτίου: Κυπαρισσία
2-3 Απριλίου: Τρίπολη
9-10 Απριλίου: Ελευσίνα, Εύοσμος - Κορδελιό
16-17 Απριλίου: Λαμία, Καλαμαριά
7-8 Μαΐου: Αγρίνιο, Χαλκηδόνα
14-15 Μαΐου: Ερμιόνη, Σέρρες
21-22 Μαΐου: Ν.Κίος, Αμπελόκηποι - Μενεμένη
28-29 Μαΐου: Κερατσίνι, Σταυρούπολη
4-5 Ιουνίου: Ιερισσός
23/6 θα περάσει η φλόγα των Special Olympics
Στις 23 Ιουνίου θα περάσει από την Τρίπολη η Ολυμπιακή Φλόγα των Special Olympics μετά τη συνάντηση που έγινε μεταξύ του υπεύθυνου της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Στέλιου Κωνσταντινίδη με το Δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη και τους Δημοτικούς Συμβούλους Σταύρο Κουκάκη, Χριστίνα Ζαμπαθά.
Οι Special Olympics είναι μία παγκόσμια γιορτή αθλητισμού και φέτος θα διεξαχθεί στην Αθήνα το διάστημα 25 Ιουνίου-5 Ιουλίου, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 7.500 αθλητών και αθλητριών.
Η Ολυμπιακή Φλόγα των αγώνων θα ανάψει στη Πνύκα στις 5 Ιουνίου


NEWSLETTER