Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2015 12:58

Financial Times: Οι κορυφαίοι του City προειδοποιούν για χάος στην περίπτωση Grexit

Γράφτηκε από την
Financial Times: Οι κορυφαίοι του City προειδοποιούν για χάος στην περίπτωση Grexit

Ο άμεσος χρηματοοικονομικός αντίκτυπος από ένα πιθανό Grexit έχει περιοριστεί τα τελευταία χρόνια, σημειώνουν οι FT, καθώς οι τράπεζες έχουν ενισχύσει τους ισολογισμούς τους και έχουν περιορίσει την έκθεσή τους

 Οι επενδυτές υποτιμούν το χάος που μπορεί να πυροδοτήσει μία έξοδος της Ελλάδας απ' την Ευρωζώνη, προειδοποιούν πολλοί εκ των κορυφαίων οικονομολόγων του City, αναφέρουν σήμερα οι FT.

Ο άμεσος χρηματοοικονομικός αντίκτυπος από ένα πιθανό Grexit έχει περιοριστεί τα τελευταία χρόνια, σημειώνουν οι FT, καθώς οι τράπεζες έχουν ενισχύσει τους ισολογισμούς τους και έχουν περιορίσει την έκθεσή τους. Αλλά σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη στο αποκαλούμενο FT City Network - το κλειστό φόρουμ της εφημερίδας στο οποίο συμμετέχουν οι Πρόεδροι και οι διευθύνοντες σύμβουλοι απ' το χώρο των τραπεζών, των ασφαλιστικών εταιρειών, των επενδυτικών αλλά και τις ευρύτερες επιχειρηματικές κοινότητες - οι αγορές παραείναι αισιόδοξες για το ρίσκο των συνεπειών.

Η αποσύνθεση τόσο της Ευρωζώνης όσο και της ΕΕ αποτελούν το μεγαλύτερο κίνδυνο, προειδοποιεί το φόρουμ. «Ούτε η Ευρωζώνη, πιθανώς ούτε ακόμα και η ίδια η ΕΕ θα μπορούσε να επιβιώσει από έναν πανικό», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος του London Stock Exchange, Xavier Rolet.

Απ' την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρείας Prudential σημειώνει: «Οι χρηματαγορές δείχνουν πολύ άνετες για την πιθανότητα ενός Grexit. Πιστεύουν είτε ότι δεν πρόκειται να συμβεί, είτε ότι δεν έχει σημασία. Αυτή η θέση όμως αξίζει να δοκιμαστεί».

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER