Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 14:22

Κανελλοπούλου: "Ο Αρβανίτης με απείλησε ότι «θα μου κόψει το λαιμό»"

Γράφτηκε από την
Κανελλοπούλου: "Ο Αρβανίτης με απείλησε ότι «θα μου κόψει το λαιμό»"

Με μία χαρακτηριστική κίνηση, σύροντας το δάχτυλό του στο λαιμό από την μία πλευρά ως την άλλη, απείλησε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Αβράμης Αρβανίτης την βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Κανελλοπούλου, ότι «θα της κόψει τον λαιμό».

 

Αυτό υποστηρίζει η ίδια σε ανακοίνωσή της αναφορικά με τα χθεσινά έκτροπα στη Βουλή, με πρωταγωνιστές βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρεται, μετά την αναφορά της Μαρίας Κανελλοπούλου στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, στο πλαίσιο της ομιλίας της για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις, «ενώ ήδη βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχαν ήδη ξεκινήσει να φωνασκούν σε υβριστικό και απειλητικό τόνο, όρθιοι και διακόπτοντας παράτυπα και βίαια την ομιλία μου, ένας εξ αυτών, ο γνωστός Πατρινός ακροδεξιός και βουλευτής της Χ.Α. στην Αχαΐα καθώς και κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Αβράμης Αρβανίτης με απείλησε έργω και συγκεκριμένα, τοποθετώντας το δάκτυλό του στο λαιμό του και σύροντάς το από τη μία άκρη του στην άλλη, εννοώντας δηλαδή. ότι “θα μου κόψει το λαιμό”».

«Σαν να μην έφταναν αυτά, σήμερα, 11.3.15 και περί ώρα 9.45 και συγκεκριμένα στην εκπομπή του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Φλαμή στον ραδιοφωνικό σταθμό Max FM 93,4, ο κ. Αρβανίτης, κληθείς να σχολιάσει τα σχετικά με το γεγονός δημοσιεύματα τοπικών και πανελλαδικών ΜΜΕ, σε ηχητικό αρχείο που έχω στην κατοχή μου, δήλωσε ότι ο πατέρας μου, ο οποίος έχει αποβιώσει εδώ και πολλά χρόνια, είναι γνωστός στην περιοχή των Καλαβρύτων ως σφαγέας και εγκληματίας και συγκεκριμένα είπε «ο δε πατέρας της, ξέρετε πολύ καλά τι έκανε, πόσους αθώους έσφαζε στα Καλάβρυτα».

«Η απάντηση στο φασισμό είναι πρωτίστως πολιτική», σχολιάζει η Μαρία Κανελλοπούλου. Ωστόσο, πρέπει να υπερασπιστούμε και το Κράτος Δικαίου απέναντι σε αυτούς που η ιδεολογία τους επιτάσσει την κατάλυσή του. Γι’ αυτό, πέραν από το να παραμένω και να γίνομαι όλο και περισσότερο αντιφασίστρια, αποφάσισα να κινηθώ και νομικά εναντίον του εν λόγω, ήδη, υπόδικου για τα αδικήματα της απειλής (αρ.333 Π.Κ.), της προσβολής μνήμης νεκρού (αρ.365 Π.Κ.) ενώ επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου με βάση τις διατάξεις για την προσβολή προσωπικότητας (αρ.57 Α.Κ).»

Πηγή: topontiki.gr


NEWSLETTER