Πέμπτη, 09 Απριλίου 2015 23:00

Guardian: Η Ελλάδα παίζει σε διπλό ταμπλό

Γράφτηκε από την
Guardian: Η Ελλάδα παίζει σε διπλό ταμπλό

Υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να στείλει ένα μήνυμα στην Ευρώπη ότι δεν μπορεί να θεωρεί δεδομένη τη στήριξή της στις αποφάσεις που αφορούν τη Ρωσία

 

Στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες και στη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρεται σε νέο δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα «Guardian», η οποία σε δημοσίευμα που φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της υποστηρίζει πως η Ελλάδα «παίζει σε διπλό ταμπλό».

Σύμφωνα με τον Guardian, η ελληνική κυβέρνηση θέλει με αυτό τον τρόπο να στείλει ένα μήνυμα στην Ευρώπη ότι δεν μπορεί να θεωρεί δεδομένη τη στήριξή της στις αποφάσεις που αφορούν τη Ρωσία. 

Όμως, την ίδια ώρα, το δημοσίευμα χαρακτηρίζει «αβάσιμους» τους φόβους των Βρυξελλών ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν  θα επιχειρούσε στενότερες οικονομικές επαφές με την Ελλάδα, μέσω της παροχής δανείων ή άρσης του εμπάργκο για τις εισαγωγές ελληνικών τροφίμων.

Ο Guardian αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν είχε πρόθεση να ζητήσει δανεικά από τη Ρωσία σημειώνοντας, μάλιστα, πως με την τιμή του πετρελαίου να κατρακυλά και τις δυτικές κυρώσεις να έχουν επιφέρει πλήγμα στην οικονομία της Ρωσίας, η προοπτική αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «απίθανη».

Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι ο Ρώσος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να γίνει άρση του εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων από την Ελλάδα, καθώς δεν γίνεται να υπάρξουν εξαιρέσεις μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. 

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER