Δευτέρα, 13 Απριλίου 2015 22:56

Μαξίμου: Η Ελλάδα δεν προετοιμάζεται για καμιά χρεοκοπία

Γράφτηκε από την
Μαξίμου: Η Ελλάδα δεν προετοιμάζεται για καμιά χρεοκοπία

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, η 24η Απριλίου θα αποδειχθεί μια ακόμα ημερομηνία που δεν θα συμβεί το «τέλος του κόσμου»

 

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε το δημοσίευμα των Financial Times σύμφωνα με το οποίο κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι η χώρα προετοιμάζεται για χρεοκοπία, αν οι συζητήσεις με τους δανειστές ναυαγήσουν.

Κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς με στόχο μια αμοιβαία επωφελή λύση και σημειώνουν πως «θα τους απογοητεύσουμε για μια ακόμα φορά» γιατί η Ελλάδα δεν προετοιμάζεται για καμιά χρεοκοπία, υπογραμμίζοντας ότι το ίδιο ισχύει και για τους δανειστές. 

Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, η 24η Απριλίου θα αποδειχθεί μια ακόμα ημερομηνία που δεν θα συμβεί το «τέλος του κόσμου». 

Όπως σημειώνουν, έχουν προηγηθεί η 25η Ιανουαρίου (εκλογές), η 28η Φεβρουαρίου (ημερομηνία λήξης της συμφωνίας Σαμαρά) και η 9η Απριλίου (δόση προς ΔΝΤ) και προσθέτουν ότι αυτό που φαίνεται να ενοχλεί είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στις πολιτικές λιτότητας βάζοντας ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα το ζήτημα της ανάπτυξης.

Μάλιστα, οι κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν ότι περιμένουν με ενδιαφέρον το άρθρο των FT της 25ης Απριλίου. 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα τη Δευτέρα οι FT, επικαλούμενοι αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης, μετέδωσαν ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται για χρεοκοπία. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο κυβερνητικός αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε ότι «φτάσαμε πλέον στο τέλος του δρόμου» και πως «αν οι Ευρωπαίοι δεν αποδεσμεύσουν άμεσα τα χρήματα της επόμενης δόσης δεν υπάρχει εναλλακτική -εκτός από την χρεοκοπία».

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER