Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 22:25

Την πρώτη ανοικτή επικοινωνία με τους πολίτες, εγκαινίασε σήμερα ο Γ. Πανούσης.

Γράφτηκε από την

Τη νέα καινοτόμο δράση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την Ανοικτή Επικοινωνία με τους πολίτες, που είχε αναγγήλει την περασμένη εβδομάδα, εγκαινίασε σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

 

Συγκεκριμένα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, κατόπιν προηγούμενης συννενόησης, δέχτηκε τους πρώτους πολίτες, οι οποίοι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να εκφράσουν, δια ζώσης, παράπονα και προτάσεις, ή να θέσουν θέματα που πρέπει να εξετάσει το υπουργείο.

Ο κ. Πανούσης, υποδέχτηκε αρχικά τους πολίτες (περίπου 20 άτομα), στην αίθουσα "Παύλος Μπακογιάννης", όπου πρώτα απ' όλα τους ξεκαθάρισε ότι η κίνηση αυτή δεν είναι επικοινωνιακή από, πλευράς του, δεν υποκαθιστά τις υπάρχουσες δυνατότητες επικοινωνίας των πολιτών με την Ελληνική Αστυνομία, επιδιώκει το άνοιγμα στην κοινωνία, στη βάση της ειλικρίνειας και κυρίως δεν πρόκειται να συζητηθούν τυχόν "ρουσφέτια" και άλλα "πελατειακά" θέματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός, τόνισε, ωστόσο, ότι μπορούν να συζητηθούν προσωπικά θέματα με τους πολίτες, που όμως είναι της αρμοδιότητα του υπουργείου και έχουν ευρύτερο κοινωνικό ενδιαφέρον.

Επίσης, ο κ. Πανούσης, υπογράμμισε στους πολίτες ότι το υπουργείο θα εξετάσει με προσοχή τα θέματα που θα του εκτεθούν, στα οποία θα απαντήσει και γραπτά.

Εν συνεχεία, ο αναπληρωτής υπουργός, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Τάσος Μαυρόπουλος και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Πανούση, Βασίλης Μαστρογιάννης, είχαν κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους πολίτες, προκειμένου να ακούσουν τα προβλήματα, τις επισημάνσεις και τις προτάσεις τους.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, οι πολίτες έθεσαν ζητήματα, που αφορούσαν σε αστυνόμευση περιοχών, πυρόσβεση, κατεστραμμένες περιουσίες, νέες δραστηριότητες της Αστυνομίας, παραχώρηση χρήσης εγκαταστάσεων και κτιρίων της Αστυνομίας για κοινωνικούς λόγους κ.λ.π.

Με τη συνάντηση ο κ. Πανουσης δήλωσε: "Κάνουμε άνοιγμα στην κοινωνία. Θέλουμε να σταθούμε δίπλα στον πολίτη και τα προβλήματά του. Αν δεν πιάσουμε τον παλμό της κοινωνίας, κινδυνεύουμε να γίνουμε γραφειοκράτες. Η πρωτοβουλία μας δεν είναι ούτε συγκυριακή, ούτε επικοινωνιακή. Εντάσσεται στο πλαίσιο οικοδόμησης μιας νέας σχέσης με τον πολίτη και συμφιλίωσης Αστυνομίας και κοινωνίας".

Σημειώνεται, ότι μέχρι τώρα έχουν γίνει πολλά τηλεφωνήματα από πολίτες, οι οποίοι έχουν εκφράσει την επιθυμία να θέσουν θέματα στην πολιτική ηγεσία και θα ενημερωθούν για το ραντεβού από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ