Παρασκευή, 01 Μαϊος 2015 14:42

Η Channel μήνυσε δύο Έλληνες βιοτέχνες για τσάντες-μαϊμού!

Γράφτηκε από την

Ο οίκος μήνυσε τους βιοτέχνες για... μαϊμουδιές σε τσάντες και δερμάτινα είδη που αντέγραφαν και πουλούσαν σε πολύ προσιτές τιμές - «Είμαστε απλά θύματα της κρίσης, απλά ήταν σύμπτωση ότι κάποια από τα δικά μας κομμάτια μοιάζανε στα επώνυμα», είπαν στην απολογία τους

 

Ελεύθεροι αφέθηκαν χθες, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή και ύστερα από την πολύωρη απολογία τους, οι δυο βιοτέχνες που διατηρούν επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας και οι οποίοι κατηγορούνται για πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος.

Όλα ξεκίνησαν μετά από μήνυση του γνωστού οίκου Channel, σύμφωνα με την οποία οι δυο έμποροι είχαν μετατρέψει το κατάστημά τους σε βιοτεχνία αντιγραφής και πώλησης προϊόντων γνωστών εταιριών, όπως του οίκου Channel. 

Άμεσα επελήφθη του θέματος η Ελληνική Αστυνομία, η οποία εντόπισε και κατάσχεσε πάνω από 250 τσάντες γνωστών οίκων, 160 εκ των οποίων του οίκου Channel, καθώς και μια μήτρα-μηχάνημα με το οποίο αντέγραφαν τα σήματα των επωνύμων εταιριών.

Οι βιοτέχνες κατά την απολογία τους ισχυρίστηκαν ότι δεν αντέγραφαν τα προϊόντα γνωστών εταιριών, αλλά τα επιδιόρθωναν, καθώς και ότι κατασκεύαζαν δικά τους μοντέλα τα οποία όμως δεν τα πωλούσαν σαν γνήσια μοντέλα επωνύμων οίκων, αλλά σαν δικά τους και μάλιστα σε... πολύ προσιτές τιμές.

«Δεν είμαστε απατεώνες αλλά βιοπαλαιστές, έχουμε αυτή τη βιοτεχνία εδώ και τριάντα χρόνια και εμπορευόμαστε δερμάτινα είδη. Δυστυχώς η κρίση μας ανάγκασε τα τελευταία τρία χρόνια να ασχοληθούμε με τις επιδιορθώσεις. Πολλές κυρίες αγόραζαν τσάντες μέσω διαδικτύου και μας τις έφερναν να τις επιδιορθώσουμε. Κάποια δικά μας κομμάτια... έμοιαζαν με τα επώνυμα, άλλωστε στη μόδα δεν υπάρχει παρθενογένεση. Αλλά ποτέ δεν τα πουλήσαμε ως γνήσια», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας εξ αυτών στην απολογία του.

Ως φαίνεται, πάντως, ανακριτής και εισαγγελέας πείστηκαν από τους ισχυρισμούς των δυο κατηγορουμένων και για αυτό τους άφησαν ελεύθερους. Η υπόθεση θα κριθεί πλέον στις δικαστικές αίθουσες όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, η γνωστή εταιρία Channel θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής για τη ζημιά που έχει υποστεί από τους δυο Έλληνες βιοτέχνες.

Σύμφωνα με το δικηγόρο τους, τον κ. Απόστολο Λύτρα, δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της πλαστογραφίας για τους εντολείς του καθώς ουδέποτε τα πλάσαραν για αγορά λανσάροντας τα ως επώνυμα: «Και αν ακόμα θεωρηθεί ότι οι κατηγορούμενοι αντέγραφαν προϊόντα της μηνύτρια εταιρίας, σε καμία περίπτωση δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της πλαστογραφίας, διότι ουδέποτε παραπλάνησαν το αγοραστικό κοινό πείθοντάς το ότι πρόκειται για γνήσια προϊόντα, τη στιγμή που τα πωλούσαν στην τιμή των 40-50 ευρώ, ενώ οι τιμές των αντίστοιχων γνησίων κυμαίνονται από 3.500 έως 7.000 ευρώ. Οι εντολείς μου πρέπει να παραπεμφθούν μόνο για παράβαση του νομού περί σημάτων, ήτοι για πλημμέλημα».

protothema.gr