Κυριακή, 03 Μαϊος 2015 22:58

Financial Times: Ο Καμίνης «προστατεύει» τα μετρητά της Αθήνας από την κυβέρνηση

Γράφτηκε από την
Financial Times: Ο Καμίνης «προστατεύει» τα μετρητά της Αθήνας από την κυβέρνηση

Δηλώσεις του δημάρχου στη βρετανική οικονομική εφημερίδα

 

Η κίνηση της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα αποθεματικά των δήμων ήταν ένα από τα πιο δραματικά σημάδια απόγνωσης λόγω της έλλειψης ρευστότητας, γράφουν οι FT

Κεραυνό εν αιθρία χαρακτηρίζει στους FT ο Γιώργος Καμίνης, την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη δέσμευση των αποθεματικών ταμείων και φορέων.

Ο δήμαρχος Αθηνών, όπως σχολιάζει το δημοσίευμα, βρισκόταν στην Βιέννη για τη συνάντηση των δημάρχων των χωρών της Ευρωζώνης όταν πληροφορήθηκε τα νέα.

«Ένιωσα ότι έπρεπε να πάρω την επόμενη πτήση για την Αθήνα. Όμως αποφάσισα ότι ήταν καλύτερα να το συζητήσω με τους υπόλοιπους δημάρχους που βρίσκονταν εκεί» αναφέρει ο κ. Καμίνης αποκαλύπτοντας ότι κι άλλοι δήμαρχοι έδειξαν την ίδια έκπληξη με αυτόν.

Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης, να δεσμεύσει τα αποθεματικά των δήμων ήταν ένα από τα πιο δραματικά σημάδια απόγνωσης λόγω της έλλειψης ρευστότητας, γράφουν οι FT.

Η Αθήνα αναζητά επειγόντως συμφωνία με τους δανειστές της για να έχει πρόσβαση στα 7,2 δισ. ευρώ τα οποία έχουν «παγώσει» από πέρυσι.

Η τελευταία πρόβλεψη του κ. Τσίπρα για συμφωνία ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο αποδείχθηκε υπερβολικά αισιόδοξη.

Οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν τις συζητήσεις από Δευτέρα ελπίζοντας να καταλήξουν σε συμφωνία πριν από το Eurogroup της 11 Μαΐου. Την επομένη η Αθήνα πρέπει να πληρώσει 750 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ.

protothema.gr


NEWSLETTER