Κυριακή, 03 Μαϊος 2015 23:46

Έρευνα για το κύκλωμα προστασίας δουλεμπόρων στο Λιμενικό

Γράφτηκε από την
Έρευνα για το κύκλωμα προστασίας δουλεμπόρων στο Λιμενικό

Κατεπείγουσα εντολή στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για διεξοδική και σε βάθος έρευνα έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, μετά το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής, που αποκάλυψε πανίσχυρο σύστημα προστασίας δουλεμπόρων που δραστηριοποιείται και στο Λιμενικό.

 

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα με τίτλο: «Αξιωματικοί του Λιμενικού έκαναν πλάτες στους δουλεμπόρους», το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής κάλεσε κάθε πολίτη που διαθέτει οποιαδήποτε στοιχεία για επίορκα στελέχη του Λιμενικού να τα παρουσιάσει ενώπιον της Δικαιοσύνης, «ώστε να λάμψει η αλήθεια και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όποιοι πλήττουν το κύρος του Φορέα και της Ελληνικής Πολιτείας, κατ' επέκταση».

«Το κύρος και η αξιοπιστία του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής αποδεικνύεται διαχρονικά από τα επιχειρησιακά αποτελέσματα και τις επιτυχίες του στον αγώνα κατά των οργανωμένων εγκληματικών δικτύων που χρησιμοποιούν τη θάλασσα ως πεδίο εκδήλωσης της έκνομης δράσης τους», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ο Θ. Δρίτσας έδωσε ήδη κατεπείγουσα εντολή στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής να προβεί σε όλες τις κατά νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για τη διεξοδική και σε βάθος διερεύνηση των καταγγελλομένων στο εν λόγω δημοσίευμα.

Ταυτόχρονα, θα ζητήσει από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή ενημέρωση επί της πορείας των σχετικών δικογραφιών που έχουν υποβληθεί μέχρι και σήμερα.

naftemporiki.gr


NEWSLETTER