Παρασκευή, 22 Μαϊος 2015 16:36

Περισσότεροι από 500 παράτυποι μετανάστες-πρόσφυγες την Παρασκευή σε ελληνικά νησιά

Γράφτηκε από την
Περισσότεροι από 500 παράτυποι μετανάστες-πρόσφυγες την Παρασκευή σε ελληνικά νησιά

Και νέο μπαράζ αφίξεων παράτυπων μεταναστών-προσφύγων καταγράφεται από τα ξημερώματα της Παρασκευής σε βορειοανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα, καθώς μέχρι το μεσημέρι είχαν καταμετρηθεί τουλάχιστον 542 άτομα.



Στη Μυτιλήνη, 166 αλλοδαποί που δε διέθεταν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα εντοπίστηκαν από λιμενικούς στη χερσαία ζώνη του λιμανιού.

Επίσης στη Λέσβο, 29 επιβαίνοντες σε φουσκωτή λέμβο που παρουσίαζε έντονη εισροή υδάτων διασώθηκαν από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή της Συκαμιάς. Και στη θαλάσσια περιοχή Αγριελιάς, 46 άτομα έγιναν αντιληπτά από περιπολικό του Λιμενικού πάνω σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο.

Στην Κω 147 επέβαιναν σε τέσσερις πνευστές μηχανοκίνητες λέμβους που έπλεαν στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του νησιού.

Στη Σάμο 34 παράτυποι μετανάστες-πρόσφυγες επέβαιναν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο που παρουσίαζε έντονη εισροή υδάτων ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του νησιού, άλλοι 52 εντοπίστηκαν στην περιοχή του Ποσειδωνίου και 28 στην περιοχή της Βλαμαρής.

Στις Οινούσσες Χίου 36 αλλοδαποί χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα εντοπίστηκαν στη νησίδα Παναγία, ενώ και στην Ηγουμενίτσα συνελήφθησαν 37χρονος οδηγός φορτηγού και η 32χρονη συνοδηγός του, καθώς έκρυβαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καμπίνα του οχήματος τέσσερις παράτυπους μετανάστες, με σκοπό να τους μεταφέρουν στο εξωτερικό.

Πηγή: tanea.gr


NEWSLETTER