Παρασκευή, 29 Μαϊος 2015 15:34

Ακαρπη η συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για τους εργαζομένους του "Πεντελικόν"

Γράφτηκε από την

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά, η προβλεπόμενη από τον νόμο, συμφιλιωτική διαδικασία που αφορά στους εργαζόμενους της ξενοδοχειακής μονάδας "Πεντελικόν", που είχε ορίσει για σήμερα το υπουργείο Εργασίας, έπειτα από σχετικό αίτημα του Συνδικάτων Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Αττικής, μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας του ιστορικού ξενοδοχείου και τη διακοπή της λειτουργίας του την περασμένη Δευτέρα.

 

Το υπουργείο Εργασίας επέμεινε στη διατήρηση των τυπικών χαρακτηριστικών της διαδικασίας της τριμερούς διαβούλευσης, ώστε να εξασφαλιστεί η εγκυρότητα της και η προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων. Η τριμερής συνάντηση, ωστόσο, δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς ο αγοραστής του ακινήτου δεν προσήλθε.

Έτσι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μόνο με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, αντιπροσωπείας του συνδικάτου και του συνόλου των εργαζομένων που συγκεντρώθηκαν και έγιναν δεκτοί. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα αιτήματα των εργαζομένων και μέχρι που μπορεί να παρέμβει το υπουργείο, το οποίο δεσμεύτηκε να βρίσκεται σε διαρκή επαφή μαζί τους και ότι θα τηρηθεί η εργατική νομοθεσία ώστε να βρεθεί μια λύση στα προβλήματα των εργαζομένων από τη διακοπή της λειτουργίας του ξενοδοχείου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ