Σάββατο, 30 Μαϊος 2015 23:32

Πορεία κατά του κανονισμού χρήσης πραγματικών ονομάτων στα κεντρικά του Facebook

Γράφτηκε από την
Πορεία κατά του κανονισμού χρήσης πραγματικών ονομάτων στα κεντρικά του Facebook

Διοργανώνεται από την πολυσυλλεκτική οργάνωση #MyNameIs 

 

Drag Queens, διεμφυλικά άτομα, μετανάστες, μέλη ινδιάνικων φυλών αλλά και πολλoί χρήστες που επηρεάζονται από την πολιτική χρήσης της πραγματικής ταυτότητας στο Facebook, που έχουν συσπειρωθεί κάτω από την οργάνωση #MyNameIs, έχουν προγραμματίσει πορεία διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του κοιν. δικτύου, στο Menlo Park του Σαν Φρανσίσκο, την ερχόμενη Δευτέρα.   

Αίτημα των διαδηλωτών είναι η αλλαγή του κανονισμού του κοινωνικού δικτύου που επιβάλλει στους χρήστες να δηλώνουν το πραγματικό τους όνομα και, μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις να απαιτεί και την ταυτοποίηση του ονόματος με την χρήση επίσημης ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου όπου αναγράφεται το πραγματικό τους ονοματεπώνυμο.   

Με πρόσχημα την ασφάλεια των χρηστών, το Facebook επιβάλλει αδιακρίτως σε διεμφυλικά άτομα, drag queens, μέλη ινδιάνικων φυλών καθώς και σε πρώην θύματα ενδοοικογενειακής βίας που χρησιμοποιούν ψευδώνυμα, να δηλώνουν το πραγματικό τους ονοματεπώνυμο.    

Όμως η πλατφόρμα επιτρέπει σε τρίτους χρήστες, να κάνουν report όσους υποπτεύονται ότι χρησιμοποιούν το Facebook με ψευδή στοιχεία. "Το Facebook συμμαχεί και ενθαρρύνει τέτοιους bullies" τονίζει η Sister Roma, μια από τις ηγετικές μορφές της οργάνωσης και της πορείας διαμαρτυρίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.   

Η ίδια μαζί με άλλα μέλη της οργάνωσης έχει παρευρεθεί από τον προηγούμενο Σεπτέμβρη που τέθηκε το εν λόγω ζήτημα, σε πολλές συναντήσεις με υπεύθυνους του Facebook οι οποίοι έχουν διαβεβαιώσει ότι θα αναθεωρήσουν τους κανονισμούς περί πραγματικού ονόματος, κάνοντάς τους πιο ελαστικούς, στις περιπτώσεις που συντρέχει λόγος.   "Το Facebook δεν είναι πια το σάιτ που ξεκίνησε από μια ομάδα τύπων που ήθελαν να επικοινωνούν μεταξύ τους και να βλέπουν γκομενάκια", δήλωσε η Sister Roma. "Έχει αλλάξει - και ήρθε η ώρα να αλλάξουν και οι κανονισμοί του Facebook, επειδή οι ταυτότητες των χρηστών του είναι τόσο ρευστές όσο και το ίδιο του το κοινό".   

Η διαμαρτυρία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη Δευτέρα στις 11π.μ., τοπική ώρα, απέναντι από τα κεντρικά γραφεία του Facebook στο Menlo Park. Τα αιτήματα των διαδηλωτών περιλαμβανουν την αφαίρεση του δικαιώματος report κατά χρηστών που δεν χρησιμοποιούν το πραγματικό ονοματεπώνυμό τους, καθώς και την παύση της διαδικασίας ταυτοποίησης μέσω κρατικών εγγράφων, αλλά και τη διατύπωση σαφέστερων κανονισμών για το ζήτημα της χρήσης της πραγματικής ταυτότητας. 

Πηγή: www.lifo.gr


NEWSLETTER