Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 15:52

Παράνομες κρίθηκαν από την ΕΕ οι φοροαπαλλαγές της COSCO

Γράφτηκε από την

Δημοσιεύτηκε η απόφαση της ΕΕ σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις που χορήγησε η Ελλάδα στις εταιρείες ΣΕΠ και COSCO Pacific Limited.



Σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε στις 23 Μαρτίου, η Ελλάδα υποχρεούται να αποστείλει στην ΕΕ το ύψος των φοροαπαλλαγών που έχουν παρανόμως καρπωθεί η ΣΕΠ και η COSCO Pacific Limited, συνυπολογιζόμενων των τόκων μέχρι 12 Αυγούστου 2015, και ταυτόχρονα να διακόψει στο εξής τις φοροαπαλλαγές. Σε αντίθετη περίπτωση, θα επιβληθούν στην Ελλάδα μεγάλα πρόστιμα.

«Εδώ και δύο μήνες κατ’ επανάληψη είχαμε δημοσιοποιήσει την επικείμενη απόφαση, αφού είχε εκδοθεί δελτίο τύπου από την ΕΕ. Δυστυχώς, τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες, αλλά και η COSCO και τα παπαγαλάκια αυτής, είχαν πάθει αφωνία» αναφέρουν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και η Ενωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ.

Οπως υποστηρίζουν, «τώρα τα ψέματα τελείωσαν και η μεγάλη επένδυση της COSCO απομυθοποιείται. Είναι αυτονόητο ότι απαιτείται συνολική επανεξέταση της παραχώρησης των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ και των ‘Φιλικών Διακανονισμών’ που ακολούθησαν.

»Είναι, επίσης, επιβεβλημένο να σταματήσει κάθε ενέργεια σχετικά με τους διαγωνισμούς πώλησης των μετοχών, τόσο του ΟΛΠ, όσο και του ΟΛΘ, αφού, εκτός των άλλων ουσιαστικών λόγων, σ’ αυτούς τους διαγωνισμούς είναι εμπλεκόμενη η COSCO.

»Καλούμε την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πράξουν το αυτονόητο. Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία στην κυβέρνηση στο θέμα πώλησης των λιμανιών. Οι εργαζόμενοι θα περιφρουρήσουν το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των λιμανιών, όπως άλλωστε επιβάλλει το Σύνταγμα της χώρας μας» σημειώνουν οι λιμενεργάτες.
Πηγή: tanea.gr