Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015 01:05

Θρυλικό φινάλε για Ζαμπίδη!

Γράφτηκε από την
Θρυλικό φινάλε για Ζαμπίδη!

Στο ΣΕΦ, μπροστά στο ελληνικό κοινό που τον λάτρεψε σαν Θεό όλα αυτά τα χρόνια, ο Μιχάλης Ζαμπίδης νίκησε τον Στιβ Μόξον κι έριξε αυλαία στην απίθανη καριέρα του

 

Έτσι έπρεπε να αποχαιρετήσει τα… αγαπημένα του ρινγκ ο «Γκάλης» του ελληνικού Kickboxing. 

Στο ΣΕΦ, μπροστά σε περίπου 7.000 κόσμο, ο Μιχάλης Ζαμπίδης έβαλε τέλος στην πλούσια καριέρα του, όπως του άρμοζε. Με ακόμα μια νίκη. Με ψηλά το κεφάλι. Με την «μαγκιά» που είχε καθ’ όλη τη διάρκεια της θρυλικής πορείας του. 

Ο «Iron Mike» στο τελευταίο παιχνίδι του, δεν «μάσησε» ούτε απ’ την (θεωρητικά καλύτερη) κατάσταση του αντιπάλου του, ούτε απ’ τα προγνωστικά! 

Παίζοντας με καρδιά και ψυχή –όπως όλα αυτά τα χρόνια, ο Έλληνας πρωταθλητής ανάγκασε τον Αυστραλό Στιβ Μόξον να του υποκλιθεί μετά από πέντε γύρους, χάρη στην ομόφωνη απόφαση των κριτών. 

Οι θαυμαστές του στις εξέδρες τον αποθέωσαν, τον ευχαρίστησαν και τον… συγκίνησαν. Απόλυτα δίκαια. Για όλα αυτά που έχει προσφέρει. Για τις χαρές που ‘χει δώσει, για τη μεγάλη «διαφήμιση» που 'χει κάνει όλα αυτά τα χρόνια στην χώρα μας. 

Την απονομή στον μεγάλο Ζαμπίδη έκανε ένας άλλος μεγάλος, ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Κι έτσι, λοιπόν, μπήκε τέλος στην καριέρα του «βραχύσωμου» αλλά θαυματουργού kickboxer ύστερα από 178 αγώνες, 156 νίκες και 87 νόκ-άουτ. Απλά Θρύλος! 

Πηγή: sport-fm.gr


NEWSLETTER