Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015 12:23

Ταϊβάν: Πάνω από 500 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σχεδόν 200 σοβαρά, σε ατύχημα σε πάρκο διασκέδασης

Γράφτηκε από την
Ταϊβάν: Πάνω από 500 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σχεδόν 200 σοβαρά, σε ατύχημα σε πάρκο διασκέδασης

Μια έκρηξη που σημειώθηκε σε ένα παραθαλάσσιο πάρκο διασκέδασης χθες Σάββατο στην Ταϊβάν είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν πάνω από 500 άνθρωποι, εκ των οποίων σχεδόν διακόσιοι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, όταν μια πολύχρωμη πούδρα που έπεφτε πάνω στο πλήθος έπιασε φωτιά, σύμφωνα με έναν απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές σήμερα.

 

Το ατύχημα σημειώθηκε καθώς περίπου χίλιοι άνθρωποι ήταν συγκεντρωμένοι στο πάρκο διασκέδασης "Formosa Fun Coast" στη Νιου Ταϊπέι Σίτι, ένα προάστιο της πρωτεύουσας.

Δραματικές εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα της Ταϊβάν απεικονίζουν το πλήθος να χορεύει ενώ το ραίνει μια πολύχρωμη πούδρα, που ξαφνικά αναφλέγεται και μετατρέπει τα θύματα σε ανθρώπινους πυρσούς που τρέχουν να σωθούν.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της υγειονομικής υπηρεσίας στη Νέα Ταϊπέι, ο αριθμός των τραυματιών υπερδιπλασιάστηκε φθάνοντας σύμφωνα με έναν προσωρινό σημερινό απολογισμό τους 509, εκ των οποίων οι 188 είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ο δήμαρχος της Νέας Ταϊπέι Έρικ Τσου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι "απαιτήσαμε να κλείσει αμέσως το πάρκο και να υποβληθεί σε επιθεώρηση".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER