Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015 18:22

ΝΔ: «Επιλέχθηκε η πιο επώδυνη έως σήμερα συμφωνία για να αποφευχθεί η απόλυτη καταστροφή»

Γράφτηκε από την

Μία πρώτη αποτίμηση της διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες και της συμφωνίας που επετεύχθη έκανε το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ που συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας, υπό τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με διευρυμένη σύνθεση στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.



Ο κ. Μεϊμαράκης είχε το πρωί επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να τον ενημερώσει για όσα συζητήθηκαν στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες την Κυριακή.

Ως συμπεράσματα από τη συνεδρίαση ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Επιλέχτηκε μια επώδυνη συμφωνία, πολύ χειρότερη από ό,τι έχει υπάρξει μέχρι σήμερα, για να αποφευχθεί η απόλυτη καταστροφή. Το τι συνέβη τον τελευταίο εξάμηνο και τι ευθύνες υπάρχουν το γνωρίζουν πλέον όλοι. Τώρα προτεραιότητα ειναι να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή, να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος, να αρχίσει να αποκαθίσταται η αξιοπιστία της χώρας και η πολιτική σταθερότητα. Γιατι όλα αυτά υπονομεύτηκαν το τελευατίο εξάμηνο.

» Είναι η ώρα να αρχίσουμε να επουλώνουμε τις πληγές και να διορθώνουμε τις ζημιές. Η ΝΔ ως βασικός πυλώνας του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας, ως δύναμη αλήθειας, σταθερότητας και προοπτικής, συνέβαλε αποφασιστικά με τη στάση της στην προσπάθεια παραμονής της χώρας στην Ευρώπη και το σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης γιατί είναι ο μοναδικός δρόμος για τη χώρα και τον ελληνικό λαό».

Σύντομα, πριν ερθεί η συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή, θα συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πηγή: tanea.gr