Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015 17:13

Die Welt: Το λουκ της αριστερής «Πρώτης Κυρίας» της Ελλάδας

Γράφτηκε από την
Die Welt: Το λουκ της αριστερής «Πρώτης Κυρίας» της Ελλάδας

Η Μπέτυ Μπαζιάνα, η αριστερή "Πρώτη Κυρία" της Ελλάδας, βρίσκεται αντιμέτωπη μ΄ένα δίλημμα που αντιμετωπίζουν όλες οι γυναίκες που ασπάζονται τις αριστερές ιδέες και κινούνται στον ευρύτερο χώρο της πολιτικής: Το δίλημμα της γκαρνταρόμπας....

 

Το στιλιστικό δίλημμα της Περιστέρας, της γυναίκας που τα τελευταία 23 χρόνια βρίσκεται στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, αναλύει η γερμανική εφημερίδα "Die Welt" αποκρυπτογραφώντας το ντύσιμο της συντρόφου του Έλληνα πρωθυπουργού.

H Μπέτυ δεν θα πρέπει να είναι πολύ σικ στο ντύσιμό της αλλά ούτε και εντελώς ατημέλητη, γράφει η γερμανική εφημερίδα εξηγώντας τον συλλογισμό της. 

Για τις γυναίκες που ανήκουν στο χώρο της Αριστεράς και βρίσκονται στο πολιτικό προσκήνιο, ακόμα και τα τακούνια μπορεί να αναχθούν σε πολιτικό ζήτημα, προσθέτει λέγοντας μάλιστα τα... καλύτερα για την τελευταία δημόσια εμφάνιση της Περιστέρας, την ημέρα του δημοψηφίσματος, φορώντας ένα μαύρο φόρεμα σε ίσια γραμμή που αναδείκνυε την καλλίγραμμη σιλουέτα της. 

Κάνοντας μία σύγκριση των γυναικών που ασπάζονται τις αριστερές ιδέες, η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι, για μία γυναίκα που συνοδεύει τον σύντροφό της, ο οποίος είναι ο πρωθυπουργός της χώρας, το ντύσιμο θα πρέπει να αντανακλά τις απόψεις της και ταυτόχρονα να μην μαγνητίζει το βλέμμα...

"Με τα ρούχα που φοράει η Μπέτυ , θα πρέπει να μην προκαλεί", γράφει η γερμανική εφημερίδα προτείνοντας αυτό που λέμε "το επιμελώς ατημέλητο". Δεν μπορεί, δηλαδή, η Μπέτυ να είναι στη "τρίχα", αλλά ούτε και να ντύνεται όπως τότε που ήταν φοιτήτρια με μία χίπικη διάθεση. Όπως πολλές γυναίκες της ηλικίας της , της φιλοσοφίας και της απλότητάς της , η "Πρώτη Κυρία" της Ελλάδας θα πρέπει να ισορροπεί ενδυματολογικά ανάμεσα στα αριστερά ιδανικά της, το μέχρι τώρα απλό ενδυματολογικό της στυλ και τα νέα της καθήκοντα. 

Σε αντίθεση με τη Σάρα Βάγκενκνεχτ, ένα από τα ηγετικά στελέχη του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς "Die Linke" και τρίτη σύζυγο του Οσκαρ Λαφοντέν, η Μπέτυ ήρθε τώρα στο προσκήνιο. Η "κόκκινη" Σάρα , αντιπρόεδρος της Κ.Ο του κόμματος "Die Linke", τολμά να φορά ταγέρ στο χρώμα της φωτιάς και να κάνει τα μαλλιά της πάντα κότσο. Τα κόκκινα ταγέρ και ο κότσος της μελαχρινής κομουνίστριας είναι πλέον το σήμα κατατεθέν της. 

Τα τελευταία χρόνια που κινείται στους διαδρόμους της Bundestag , η 45χρονη Σάρα δείχνει με το ντύσιμό της πως παραμένει πιστή στις ιδέες της μαρξίστριας Ρόζα Λούξεμπουργκ, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα. Επίσης, η εφημερίδα "Die Welt" αναφέρεται και στο ντύσιμο της Σοσιαλίστριας Σεγκολέν Ρουαγιάλ, της Γαλλίδας υπουργού Οικολογίας και μητέρας των τεσσάρων παιδιών του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ. Η Σεγκολέν μπορεί να μην ανήκει στο κόμμα της Αριστεράς, κατατάσσεται όμως στην αριστερή πτέρυγα του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Και σε κάθε δημόσια εμφάνισή της έχει καταφέρει να ακροβατεί-τουλάχιστον από ενδυματολογικής πλευράς-ανάμεσα στο συντηρητικό , το απλοϊκό και ταυτόχρονα το σικάτο. Tα μαντίλια που επιλέγει να φορά στο λαιμό της ως αξεσουάρ στα σακάκια της είναι μία σημαντική πινελιά στο ντύσιμό της.

ΠΗΓΗ: protothema.gr


NEWSLETTER