Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015 18:43

Ομπάμα: "Αν έβαζα για τρίτη φορά υποψήφιος θα κέρδιζα άνετα"

Γράφτηκε από την
Ομπάμα: "Αν έβαζα για τρίτη φορά υποψήφιος θα κέρδιζα άνετα"

Αν το επέτρεπε ο νόμος, ο πρόεδρος Ομπάμα δηλώνει ότι θα μπορούσε να ξαναβάλει υποψηφιότητα και μάλιστα αισθάνεται σίγουρος ότι θα κέρδιζε.

«Νομίζω ότι είμαι πολύ καλός πρόεδρος, και αν έβαζα για τρίτη φορά υποψήφιος θα κέρδιζα άνετα» ήταν τα λόγια του προέδρου Ομπάμα στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Κένυα. 

Μια δήλωση που σχολιάστηκε εντός και εκτός Αμερικής, καθώς όπως φαίνεται δεν είναι λίγοι εκείνοι που φαίνεται να πιστεύουν ότι έχει δίκιο. 

Όμως, ο νόμος των ΗΠΑ δεν του επιτρέπει να θέσει υποψηφιότητα για τρίτη φορά. Και μιλώντας σοβαρά πλέον, δηλώνει ότι δεν βλέπει την ώρα να βγει έξω από την ασφυκτική ασπίδα ασφαλείας του Λευκού Οίκου και να μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα για τη δική του ζωή, όπως πιο συχνές επισκέψεις στην πατρίδα του στην Αφρική.

Πάντως, η δήλωση του Ομπάμα δεν έγινε τυχαία. Στόχος του ήταν να τονίσει τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ της Αμερικής και των χωρών της Αφρικής όπου οι ηγέτες χάνουν την εξουσία είτε από πραξικοπήματα είτε λόγω... θανάτου. 

Από την άλλη, τα βέλη αφορούν και την πολιτική διαμάχη εντός των ΗΠΑ, καθώς με το ύφος της δήλωσής του απάντησε σε κατηγορίες των υποψηφίων των Συντηρητικών σχετικά με την προεδρία του. 

Εξ ου και το αφ' υψηλού ύφος του «αν ήθελα σας είχα για πλάκα», που απηύθυνε προς το εσωτερικό μέτωπο, δηλώνοντας παράλληλα ότι, αν και αισθάνεται νέος, καλό θα είναι να κάνει χώρο για νέα μυαλά. 

ΠΗΓΗ: protothema.gr


NEWSLETTER