Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011 17:25

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας στον αγώνα δρόμου Δυτικής Μάνης

Στο Δήμο Λεύκτρου που βρίσκεται επάνω στο μεσαίο ακρωτήριο της Πελοποννήσου Ταίναρο και είναι τμήμα της Μεσσηνιακής Μάνης που η ιστορία της ,η παράδοσή της ,η αγωνιστικότητα και η ανδρεία που χαρακτήρισε τους ανθρώπους της στις δύσκολες περιπέτειες του Έθνους μας ανά τους αιώνες ,την βάζουν δίπλα στις άλλες περιοχές σύμβολα της Ελλάδας,βρεθήκαμε το Σάββατο 25 Ιουνίου.
Οι αγωνιζόμενοι οι περισσότεροι με τις οικογένειές τους ήλθαν από νωρίς το πρωί απολαμβάνοντας το μπάνιο στις πανέμορφες παραλίες της Στούπας και της Καλογριάς(έχει γίνει γνωστή γιατί το 1917 έζησαν εκεί ο Καζαντζάκης  και ο Ζορμπάς) ,
συνδυάζοντας τον αγώνα με μίνι διακοπές, (αρκετοί έμειναν σε δωμάτια με χαμηλές τιμές που είχαν εξασφαλίσει οι διοργανωτές).
Στο αγωνιστικό μέρος όλα ήταν έτοιμα. Η οργανωτική επιτροπή με μπροστάρη τον Πάνο Σαραντέα ψυχή του όλου εγχειρήματος και αρωγούς τους Βαγγέλη Μπαρμπετσέα, Παναγιώτη Ραπτέα, Θέμη Αγγελόπουλο, Ηλία και Γιώργο Μπεγέτη και τους εθελοντές (που χωρίς αυτούς αγώνας δεν γίνεται) τα είχαν όλα έτοιμα. Ο σύλλογος επαγγελματιών  βοηθώντας υλικά και ουσιαστικά παρότι βρισκόμαστε σε δύσκολους οικονομικά καιρούς ήταν παρών.
Στήριγμα της διοργάνωσης επικοινωνιακά και αθλητικά ο ΣΔΥΜεσσηνίας έδωσε το στίγμα για μια ακόμα φορά (όπως κάνουν άλλωστε όλοι οι σύλλογοι δρομέων) ότι το δρομικό κίνημα εξαπλώνεται σ΄όλη την περιφέρεια μεταφέροντας το μήνυμα αθλητισμός για όλους.
Και φυσικά με την ουσιαστική βοήθεια των εθελοντικών ομάδων της τοπικής ΓΑΙΑ (διασωστική ομάδα) και Σώμα Σαμαρειτών Ερυθρού Σταυρού.
Η γιορτή ξεκίνησε με τα 1000μ των παιδιών που αρκετά τα συνόδευαν οι γονείς, που αρκετοί εξ αυτών έκαναν και το ζέσταμά τους για τον αγώνα δίνοντας την ευκαιρία να τρέξουν, να χαρούν και να γελάσουν μαζί, μακριά από σκέψεις και προβληματισμούς που μας επηρεάζουν τον τελευταίο καιρό.
Μετά τα 10 χλμ. Όλα έτοιμα. Οι σταθμοί τροφοδοσίας στο 2,5-5-7,5 χλμ ήταν απαραίτητοι μιας και η ζέστη ήταν αρκετή.. Έτσι ο αγώνας ξεκίνησε, διασχίζοντας τη Στούπα με κατεύθυνση το όμορφο ψαροχώρι του Αι Νικόλα. Μετά το 1ο χλμ μπήκαμε στο ποδηλατοδρόμο που ενώνει τα δύο χωριά. Η ποικιλία του τοπίου μοναδική, χρώματα και αρώματα από αγριολούλουδα και βότανα  μας υποδέχθηκαν  και με τη θέα του τοπίου καταπληκτική, απόκρημνα βράχια, σπηλιές, έδεναν με τον ελαιώνα ,τις γραφικές παραλίες, τα λιμανάκια, και τις γλυφάδες. Φθάνοντας στον Αι Νικόλα με τους κατοίκους και τους ξένους τουρίστες να χειροκροτούν φθάσαμε στην αναστροφή δίνοντας μας τη δυνατότητα να ξαναδούμε το ειδυλλιακό τοπίο ακόμα μια φορά.
Φθάνοντας στο τερματισμό κάτω από τους ήχους καλοκαιρινής μουσικής κα το χειροκρότημα των παρευρισκομένων και φίλων παίρνοντας  αναμνηστικά μας πήραμε αμέσως πορεία για βουτιά στη θάλασσα που μας ανοιγόκλεινε το μάτι σ’ όλη την διαδρομή. Ο Στέφανος Σερεμέτης 1ος (ΣΔΥΜ) , Χαρμπής Παναγιώτης 2ος (Συλ. Φιλων Αρκάδων), Βασιλείου Βασίλης (ανεξάρτητος) για τους άνδρες και Πουλοπούλου Γεωργία (ΣΔΥΜ) Μπάκα Βασιλική(ΣΔΥΜ)  Μαντζουνέα Καλλιόπη(Maniacs) για τις γυναίκες ήταν οι νικητές.
Συγκινητική και βαθειά αθλητική και ανθρώπινη  ήταν η στιγμή της άφιξης της τελευταίας δρομέα Χριστίνας Θεοδωσίου-Ραπτέα που την υποδέχθηκε ο πρώτος αθλητής Στέφανος Σερεμέτης δίνοντας της το μετάλλιο του αγώνα, αναδεικνύοντας ότι αξία δεν έχει η επίδοση και η θέση αλλά η συμμετοχή και η θέληση.
Η Χριστίνα αφιέρωσε συγκινημένη την προσπάθειά της στον πρόσφατο θάνατο του πατέρα της που είχε ασχοληθεί με το μαραθώνιο και ευχήθηκε να μπορέσει να πραγματοποίηση την  συμμετοχή της σε αγώνα Μαραθωνίου.

Από το ΣΔΥ Μεσσηνίας