Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011 15:17

Οι υποκριτές της καταδίκης της κομματικοποίησης

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γιάννης Σινάπης


Είναι να τρελαίνεσαι, όταν ακούς στο Περιφερειακό Συμβούλιο για σάπιους κομματικούς μηχανισμούς, για ομάδα κομματαρχών που δε βγαίνουν στην κοινωνία, και για ανατροπή του κομματοκρατούμενου πολιτικού συστήματος... Οταν ακούς για καταδίκη της κομματικοποίηση μεγάλων θεσμών της αυτοδιοίκησης, όπως είναι η Ενωση Περιφερειών Ελλάδας... Οταν ακούς προτροπές να απεγκλωβιστούν οι δυνάμεις της αυτοδιοίκησης από κομματικές περιχαρακώσεις...
Οχι, δεν είναι κακά όλα αυτά. Αντίθετα, στο σωστό δρόμο είναι. Και θα μπορούσε κανείς να νιώσει δικαίωση κι ικανοποίηση, που τα πιστεύει χρόνια τώρα και βλέπει κι άλλους να τα υιοθετούν και να τα υποστηρίζουν με πάθος. Ομως εξοργίζεται, θυμώνει, όταν αυτά τα λένε πολιτικά πρόσωπα που έχουν εκτραφεί απ' το κομματικό σύστημα, το έχουν εκμεταλλευτεί για ίδιον όφελος και το έχουν χρησιμοποιήσει για να εκλεγούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο!
Οταν προεκλογικά είσαι ενταγμένος σε γραμμή βουλευτικού γραφείου ή κομματικού μηχανισμού κι αυτή σου δίνει τη δυνατότητα να κερδίσεις τους εσωκομματικούς σου αντιπάλους, δεν μπορεί μετά να το... ξεχνάς και να καταδικάζεις το σύστημα. Είναι ανήθικο, σκέτη υποκρισία. Πας να κοροϊδέψεις τους συμπολίτες σου που γνωρίζουν ότι το σάπιο κομματικό σύστημα σε ανέδειξε πολιτικά ή σε βόλεψε υπηρεσιακά. Κι άφησε στην άκρη άλλα άτομα, πιο ικανά, καταρτισμένα, άριστα, που έμειναν στην αφάνεια γιατί δεν είχαν την κομματική πριμοδότηση.
Αυτά πληρώνει σήμερα ο τόπος. Και δεν μπορείς να πείσεις κάνοντας μια δήθεν "αυτοκριτική", γιατί δεν απευθύνεσαι σε βλάκες. Γι’ αυτό κι αντέδρασαν οι σύντροφοι: Γιατί τουλάχιστον αυτοί αναγνώρισαν ότι χωρίς το κόμμα, αρκετούς δε θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους.
Υ.Γ.: Μήπως στο πλαίσιο της διαφάνειας, του "όλα πάνω στο τραπέζι και στο φως" θα μπορούσε κι η αιρετή Περιφέρεια να δίνει, όπως γινόταν παλιά, και τα ονόματα των επενδυτών που οι επενδύσεις τους εντάσσονται στον αναπτυξιακό νόμο; Για την ενημέρωση των πολιτών πρόκειται.