Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011 21:13

Οι έφηβοι ξέρουν καλύτερα... από κατανάλωση και μάρκετινγκ!

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δεν είναι τυχαίο αυτό που λέμε συνέχεια, ότι δηλαδή οι νέοι άνθρωποι είναι εκείνοι που θα μας δώσουν λίγη ελπίδα σε τούτο τον άνευ προηγουμένου βάλτο όπου έχουμε πέσει.
Το παράδειγμα πρόσφατο και απλό. Υστερα από μια ιδέα των καθηγητών Οικιακής Οικονομίας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, φέτος έγινε για δεύτερη χρονιά ο "Διαγωνισμός του Εφηβου Μεσσήνιου καταναλωτή".
Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Οχι, να τα λέμε αυτά, για να αποδεικνύουμε ότι τα πιτσιρίκια δε λιώνουν όλη μέρα στο φατσαμπούκι, αν τους δώσεις ένα κίνητρο.
Οταν οι κριτές κλήθηκαν να βγάλουν αποτελέσματα, είχαν φοβερά διλήμματα, αφού όλες οι ιδέες ήταν πανέξυπνες, πρωτότυπες, φρέσκες και πάνω από όλα... ρεαλιστικές. Είχαν τη γνήσια, αθώα, όμως πάντα αληθινή θεώρηση και τον απαραίτητο τσαμπουκά που έχουν οι έφηβοι απέναντι στα πράγματα.
Τι marketing business studies και πολλά άλλα σύνθετα που διαφημίζονται αυτές τις μέρες; Εδώ μιλάμε για οξυδέρκεια πραγματική, που πηγάζει από τα όσα στραβά κι ανάποδα βλέπουν γύρω τους.
Οι προτάσεις τους για την προβολή των μεσσηνιακών προϊόντων... βάζουν τα γυαλιά σε όλους αυτούς που διοργανώνουν ημερίδες επί ημερίδων για το συγκεκριμένο θέμα. Τα σποτάκια τους; Σύντομα και άκρως αφυπνιστικά για την ξεφτίλα στην οποία έχουμε περιέλθει και αγοράζουμε ό,τι βρούμε μπροστά μας.
Και όσο για το πώς τα "πέρασαν"; Ούτε με φιοριτούρες, ούτε με ψωνίστικες προτάσεις, αλλά με τραγούδια χαρούμενα, ζωγραφιές χειροποίητες, ρίμες και χορό!
Μπράβο ρε αλάνια, ταπώστε τους μεγάλους για άλλη μια φορά! Μπουχτίσαμε στα ξύλινα και κουραστικά λόγια τους, τα οποία μένουν μόνο λόγια και ποτέ δε γίνονται ούτε ουσία, ούτε πράξη.


NEWSLETTER