Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2011 16:57

Συγκυρία ή χρόνια αδιαφορία;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Βασίλης Μπακόπουλος


Πολύ... «υλικό» μπορεί να βρει κάποιος που αρέσκεται στις αποκαλούμενες θεωρίες συνωμοσίας, απλώς βάζοντας στη σειρά τις όποιες εξελίξεις αναφορικά με τα δίκτυα συγκοινωνιών στη δυτική Πελοπόννησο.
Δείτε τον πάλαι ποτέ δυτικό σιδηροδρομικό άξονα -μέχρι και ημερίδες είχαν γίνει γι’ αυτόν, όχι και τόσο παλιά- ο οποίος τελικά συμπαρέσυρε στην ανυπαρξία του καθ’ ολοκληρία το δίκτυο του ΟΣΕ σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.
Στη συνέχεια δείτε τη... διαβόητη Ολυμπία οδό, Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα, για την οποία μετά το καλοκαίρι του 2007 κάποιοι -χωρίς αποδείξεις βεβαίως- υποστήριζαν ότι οι φωτιές είχαν μπει για να «διευκολυνθεί» η χάραξή της. Τώρα φαίνεται ότι ο δρόμος θα τελειώσει με το Κόρινθος - Πάτρα κι ίσως, με τα χίλια ζόρια, να φθάσει ώς τον Πύργο, λόγω της Αρχαίας Ολυμπίας.
Οπως ο καθένας αντιλαμβάνεται, το ένα αρνητικό πρόσημο διαδέχεται το άλλο -κι αυτό θυμίζει πάρα πολύ το τέλμα στο οποίο είχε περιέλθει κοντά δύο δεκαετίες το τμήμα Τρίπολη - Καλαμάτα, στον άλλο μεγάλο αυτοκινητόδρομο της Πελοποννήσου.
Ωστόσο, δεν είναι τόσο οι πρόσφατες οικονομικές συγκυρίες όσο η χρόνια αδιαφορία από την πλευρά της Πολιτείας, που έχει οδηγήσει στην απουσία εξελίξεων στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου ως προς τους συγκοινωνιακούς άξονες -είτε οδικούς, είτε σιδηροδρομικούς.
Κι αν τελικά γίνουν... θαύματα και υλοποιηθούν όλοι οι σχεδιασμοί, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι πλέον ούτε οι δρόμοι, ούτε οι ράγες θα είναι ελληνικά.
Ελληνικά, ωστόσο, θα είναι τα ευρώ που θα πληρώνουμε όλοι εμείς που κατ’ ανάγκη θα χρησιμοποιούμε τα εν λόγω δίκτυα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER