Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 25 Μαϊος 2017 15:37

Ανάπλαση και άλλες ιστορίες...

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ανάπλαση και άλλες ιστορίες...

Η αλήθεια είναι ότι την τελευταία δεκαετία, οι παντός είδους αναπλάσεις αποτελούν το… σιγουράκι των ΟΤΑ, σε κάθε μήκος και πλάτος της χώρας μας.

Βέβαια, οι αναπλάσεις έχουν ένα κάποιο ρίσκο, καθώς πολύς κόσμος… μουρμουράει κατά τη διάρκεια των εργασιών, για τη σκόνη, τις λάσπες, τις γούβες, τις λακκούβες, τη φασαρία.. Ολα αυτά όμως «εξατμίζονται» όταν, με την… καθιερωμένη καθυστέρηση, το έργο ολοκληρωθεί και παραδοθεί σε χρήση από τους δημότες.

Δεν υπάρχει αντίρρηση ότι από καιρού εις καιρόν ορισμένες αναπλάσεις είναι αναγκαίες, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει σοβαρά ότι ήταν τέτοιες όλες όσες έγιναν. Απλώς, η ανάπλαση είναι ένα έργο που συζητιέται και -κυρίως- φαίνεται! Τη στιγμή που άλλα έργα, ενδεχομένως πιο απαραίτητα, δεν υλοποιήθηκαν επειδή δεν διέθεταν το «φαίνεσθαι» -ή η ανταποδοτικότητά τους, σε… ψήφους, ήταν δυσανάλογα μικρή.

Στην πιο πάνω λογική κινήθηκε και η πλειονότητα των δήμων της Μεσσηνίας το προηγούμενο χρονικό διάστημα -με… πρωταθλητή τον Δήμο Καλαμάτας, ο οποίος έριξε πακτωλό για να αναβαθμίσει το κέντρο και επιλεγμένα σημεία της πόλης, αφήνοντας για… αργότερα τις μη κεντρικές γειτονιές και τις περιφερειακές συνοικίες.

Τα βήματα αυτά μοιάζει να ακολουθεί και ο Δήμος Μεσσήνης, που εξαγγέλλει αναπλάσεις… μεγάλης κλίμακας στο κέντρο της πόλης. Την ίδια στιγμή σε αυτό το ίδιο κέντρο γίνεται ο κακός χαμός με τη… μη στάθμευση. Ο κάθε οδηγός κάνει την ανάγκη φιλότιμο και αφήνει το όχημά του όπου βρίσκει τον παραμικρό ελεύθερο χώρο, ενώ την ίδια στιγμή η… παρακαταθήκη τής… παρ’ ολίγον ελεγχόμενης στάθμευσης -οι διαγραμμισμένες θέσεις- βρίθουν από… κασόνια, γλάστρες, καρέκλες και παντός είδους αντικείμενα…

Κατανοητό είναι ότι με τις υφιστάμενες δυνατότητες του δήμου σε προσωπικό, δεν μπορεί να υποστηριχθεί το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Ακατανόητο, ωστόσο, παραμένει ότι η δημοτική αρχή αφήνει την κατάσταση αυτή να σέρνεται και να ξεχειλώνει, σχεδιάζοντας την ίδια στιγμή αναπλάσεις σε ένα κορεσμένο κέντρο…

 

Βασίλης Μπακόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Μαϊος 2017 15:27