Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2010 22:17

Η υποτίμηση της νοημοσύνης μας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο,τι μπορεί ο καθένας κάνει, ανάλογα με την εξουσία που έχει, για να κερδίσει τις εκλογές. Μπρος στη νίκη θυσιάζονται τα πάντα. Η μικροπολιτική και ο λαϊκισμός, η υποτίμηση της νοημοσύνης του κόσμου πάνω απ’ όλα. Χθες π.χ. ανακοινώθηκε από το γραφείο του γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι καταβάλλονται αποζημιώσεις σε παραγωγούς της Μεσσηνίας, για ζημιές που εκκρεμούσαν από τον περσινό Σεπτέμβριο.
Λίγες μέρες πριν από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές το κράτος, η κυβέρνηση θυμήθηκε τους αγρότες του νομού. Είναι μια ευκαιρία να τους ικανοποιήσει, για να ψηφίσουν τους εκλεκτούς της υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχη. Η μικροπολιτική και ο λαϊκισμός σ’ όλο τους το μεγαλείο. Μια ακόμα επιχείρηση εξαγοράς συνειδήσεων. Τόσο καιρό ο ΕΛΓΑ γιατί δεν τους πλήρωνε; Δεν είχε χρήματα; Και τα βρήκε λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές; Μήπως πρέπει να έχουμε κάθε χρόνο εκλογές για να πληρώνονται οι αγρότες, να παίρνουν τα χρήματα που δικαιούνται;
Ενέργειες που προκαλούν, που υποτιμούν τη νοημοσύνη, που εξοργίζουν τον κόσμο. Μάλιστα, η ανακοίνωση προκαλεί ακόμα περισσότερο προς το τέλος της: «Ο ΕΛΓΑ πλέον, μετά από εντατική εργασία και εκσυγχρονισμό του τρόπου προσδιορισμού των ζημιών, μπαίνει σε νέα εποχή και το όφελος για τον αγρότη θα είναι οι γρήγορες αποζημιώσεις και οι αντικειμενικές εκτιμήσεις».
Η νέα εποχή εγκαινιάζεται προεκλογικά! Τώρα βρέθηκε η κατάλληλη ώρα. Το άλλο  δε, με τις γρήγορες αποζημιώσεις, μοιάζει με ανέκδοτο. Φέρνει στη μνήμη μας τις αποζημιώσεις σ’ ένα 6μηνο ή και σ’ ένα 3μηνο που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. Υποσχέσεις που τις πήρε ο αέρας.... Και τώρα να τος πάλι ο ΕΛΓΑ, εκσυγχρονίζεται.
Από την άλλη πλευρά ο Δημήτρης Δράκος, ο επικεφαλής του κατ' εξοχήν αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου της Ν.Δ., βάλλει κατά του Πέτρου Τατούλη, κατά του μνημονίου, αλλά και κατά των εκβιαστικών διλημμάτων του πρωθυπουργού... Και ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Τραγάκης χαρακτήρισε εκβιαστή τον πρωθυπουργό που απείλησε με πρόωρες εκλογές αν χάσει το ΠΑΣΟΚ - υποστηρίζοντας ότι... δεν τρέχει και τίποτα αν χάσουν ο Τατούλης κι ο Σγουρός.
Τελικά τρέχει ή δεν τρέχει τίποτα, αν χάσουν οι εκλεκτοί του ΠΑΣΟΚ; Συνδέεται όλο αυτό με το μνημόνιο ή όχι; Θα σημαίνει κάτι πολιτικά η νίκη ή η ήττα σ' αυτές τις εκλογές;
Ο,τι μας συμφέρει προεκλογικά. Και τρέχει... και δεν τρέχει τίποτα, για να παραμυθιάζουμε και να κοροϊδεύουμε τον κόσμο κατά πώς μας συμφέρει. Ολα για τη νίκη στις εκλογές. Οπου και... όποιον πιάσουμε.

 

Γιάννης Σινάπης

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2011 12:47