Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011 12:37

"Τι θα μου πάρεις για τα Χριστούγεννα;"

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γιούλα Σαρδέλη



Η φράση "τι θα μου πάρεις για τα Χριστούγεννα" είναι ίσως η πιο συνηθισμένη που ακούγεται αυτές τις μέρες, από τα παιδάκια προς τους γονείς.
Μόνο από τα παιδάκια όμως; Και οι μεγάλοι; Οι ώριμοι, οι ενήλικοι; Εκείνοι δε ζητούν δώρα από τους γονείς, τους φίλους και τους αγαπημένους τους;
Ειδικά οι γονείς των μεγάλων... πρέπει να τα έχουν δει όλα, όταν ακούν τη σημερινή εποχή τα ενήλικα παιδιά τους να τους ζητούν χρήματα για να πληρώσουν τις έκτακτες εισφορές, τα τέλη κυκλοφορίας και τη ΔΕΗ! Τι συγκινητικό δώρο, αν το αναλογιστεί κανείς!
Θα αγοραστούν βέβαια τα δώρα, παρά την οικονομική κρίση... Και τα ακριβά κοσμήματα και οι επώνυμες τσάντες και τα πολύτιμα αρώματα στα περίτεχνα μπουκάλια... Και με όλη τη λάμψη και τις μυρωδιές τους, τα πολύπλοκα δεσίματα των φιόγκων και τα χαρτιά περιτυλίγματος, θα καταφέρουν για λίγο να καλύψουν αυτό που οι περισσότεροι αναζητούν, αλλά ελάχιστοι έχουν τα κότσια να το ζητήσουν.
Την αγάπη.
Μελό; Ρομαντικό; "Παλιακό"; Ντεμοντέ και ξεπερασμένο; Ιδωμένο μόνο στις κωμωδίες του γαλλικού κινηματογράφου; Ας καγχάσει κανείς όσο θέλει... Η αλήθεια θα στέκει πάντα εκεί και θα περιμένει να αποκαλυφθεί, με λίγη βοήθεια και πολλά κότσια από εμάς.
Δε γίνεται αλλιώς. Θέλει κι αυτό το θέμα την πάλη του και φυσικά εσωτερική δύναμη για να ζητήσεις από τον άλλο αγάπη για τα Χριστούγεννα. Και όχι μόνο... Και για τις άλλες εποχές και φολκλόρ γιορτές του χρόνου.
Το είπαν εξάλλου και τα "Σκαθάρια" διά στόματος Τζον Λένον:
"All you need is love"...

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011 12:37
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Γιορτινή... κρίση Ψάχνοντας χώρο συνεδριάσεων »