Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 20:57

Ποιο είναι το ωράριο του Γραφείου Τουριστικής Υποστήριξης του Δήμου Καλαμάτας;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ποιο είναι το ωράριο του Γραφείου Τουριστικής Υποστήριξης του Δήμου Καλαμάτας;

“Καλησπέρα, θέλω να εκφράσω το παράπονό μου για το “όποτε θέλω ανοίγω και κλείνω” το Γραφείο -κατά τα αλλά- τουριστικής προβολής. Πήγα να μάθω πληροφορίες για να φιλοξενήσω κόσμο το Πάσχα και μου είπαν στο ΚΕΠ ότι μετά τις 3 δύσκολα τους βρίσκουμε. Τα συμπεράσματα δικά σας”.

Την παραπάνω καταγγελία έκανε χθες στην “Ε” αναγνώστης, συνοδευόμενη από φωτογραφία με το ωράριο του γραφείου. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το Γραφείο Τουριστικής Υποστήριξης του Δήμου Καλαμάτας (πρέπει να) λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Με το καθεστώς λειτουργίας, όταν αυτό στεγαζόταν ακόμα στο κτήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, είχαμε ασχοληθεί αρκετές φορές. Τότε ο Δήμος Καλαμάτας είχε σημειώσει ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία λειτουργούσε με συμβασιούχους και ότι γίνονται προσπάθειες για να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο καιρός πέρασε και το Γραφείο μεταφέρθηκε στο ισόγειο του Δημαρχείου της οδού Αριστομένους με το προαναφερόμενο ωράριο και οργανώθηκε καλύτερα!

Για την ανάγκη λειτουργίας ενός τέτοιου χώρου, που θα είναι διαθέσιμος συνέχεια σε όποιον επισκέπτη επιθυμεί να μάθει πληροφορίες για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, έχουμε αναφερθεί σε παλαιότερα άρθρα και είναι περιττό να το κάνουμε και αυτή τη φορά. Βρίσκεται πλέον σε ένα κεντρικό σημείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, αλλά αυτό δεν βοηθάει όταν είναι κλειστό. Ενδεχομένως ο αναγνώστης που έκανε αυτή την καταγγελία να έτυχε πάνω σε κάποια πραγματικά ατυχή στιγμή. Ισως όμως και όχι! Πρόκειται πάντως για ένα ζήτημα, που εφόσον δεν είναι απλώς τυχαίο γεγονός, έχει να κάνει με την εικόνα της πόλης προς τους επισκέπτες και θα πρέπει ο ίδιος ο δήμαρχος να ασχοληθεί προσωπικά.

Εξυπακούεται φυσικά πως οι υπάλληλοι της (κάθε) υπηρεσίας και να πάρουν άδεια έχουν το δικαίωμα και στο πρόγραμμα είναι να ασθενήσουν. Πρέπει όμως και η υπηρεσία να έχει προβλέψει για την κάλυψη των απόντων, ιδίως όταν το πόστο τους έχει να κάνει με άμεση επαφή με τον πολίτη.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 13:25