Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 17:46

Αμεση ανάγκη απαντήσεων για τις υποκλοπές

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μία εβδομάδα συμπληρώνεται σήμερα από το αστυνομικό “ντου” και την εισαγγελική έρευνα στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη και σε άλλους χώρους του Διοικητηρίου μετά από καταγγελίες για παρακολούθηση συνομιλιών.

Πέραν των πρώτων στιγμών -που κυριάρχησε το αστυνομικό μέρος της υπόθεσης κυρίως γύρω από το τι ακριβώς βρέθηκε και πού ήταν τοποθετημένο- στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε το πολιτικό σκέλος και το πώς αυτή η υπόθεση θα επιδράσει στους συσχετισμούς δυνάμεων και στις ισορροπίες της περιφερειακής αρχής.

Τα όσα έγιναν από τότε μέχρι χθες σε πολιτικό επίπεδο –τουλάχιστον στο προσκήνιο- είναι λίγο πολύ γνωστά. Στην πραγματικότητα αυτή η υπόθεση αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εκδηλωθούν όλα τα “στρατόπεδα” της περιφερειακής πλειοψηφίας. Να βγάλουν ουσιαστικά από μέσα τους όλα αυτά που σοβούσαν επί μήνες και είχαν να κάνουν με τις διαφορετικές αφετηρίες, στόχους και προθέσεις των στελεχών της διοίκησης Τατούλη.

Οι τυχόν πολιτικές εξελίξεις που θα υπάρξουν φυσικά έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και αποτελούν το... αλατοπίπερο της υπόθεσης. Το... κυρίως γεύμα όμως είναι και πρέπει να παραμείνει το κομμάτι των υποκλοπών. Τα ερωτήματα πολλά και ψάχνουν το συντομότερο σαφείς απαντήσεις.

Με ποια μέθοδο και πόσο καιρό δρούσαν οι... “κοριοί”; Ποιος τους τοποθέτησε και κατ' εντολή ποιου; Ο στόχος τους ήταν η Ελένη Αλειφέρη σε προσωπικό επίπεδο ή είχαν να κάνουν με την ίδια σε θεσμικό επίπεδο και άρα ίσως και με προκατόχους της; Για να υπάρχει κάποιου τύπου πομπός, υπάρχει αντίστοιχα και κάποιος δέκτης, πού ήταν αυτός και ποιος άκουγε;

Οι απαντήσεις σε όλα αυτά και σε κάθε άλλο ερώτημα, που θα γεννήσει η όλη έρευνα, θα οδηγήσουν στη γενικότερη λύση του μυστηρίου και όλα αυτά με τη σειρά τους ίσως παράξουν και ποινικά αποτελέσματα, εκτός των πολιτικών εξελίξεων που ήδη “τρέχουν”.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 17:53