Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 19:54

Δεν αρκούν οι ομορφιές για τον αθλητικό τουρισμό

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στην Πύλο για προετοιμασία βρίσκεται από το Σάββατο η ποδοσφαιρική ομάδα κορασίδων της IFK Solna από τη Σουηδία.

Για πολλούς αυτό μπορεί να μην λέει και πολλά, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται επί της ουσίας πιθανόν για την αρχή μίας σειράς ανάλογων επισκέψεων από τον ευρωπαϊκό Βορρά για προετοιμασία στο πρόσφορο κλίμα του Νότου.

Η συζήτηση φυσικά για τη σημαντικότητα του αθλητικού τουρισμού και τα πιθανά οφέλη που μπορεί να έχει για τη Νότια Πελοπόννησο και ιδιαίτερα για τη Μεσσηνία, μόνο καινούργια δεν είναι. Στο παρελθόν μάλιστα έχουν γίνει αρκετές δημόσιες αναφορές στις προοπτικές, οι οποίες ωστόσο μέχρι τώρα έχουν μείνει απλώς σε θεωρητικό επίπεδο. Οι προϋποθέσεις για να μπορέσουν να καρποφορήσουν οι προοπτικές αυτές είναι συγκεκριμένες και έχουν να κάνουν με τη δημιουργία αφενός εγκαταστάσεων και αφετέρου ενός ελκυστικού περιβάλλοντος από όλες τις απόψεις, ώστε η Νότια Πελοπόννησος να μπορέσει να ανταγωνιστεί σε αυτό τον τομέα τόσο τα τουρκικά παράλια, όσο και την Κύπρο αλλά και την Ισπανία που παρέχουν από καιρό ανάλογες υπηρεσίες.

Για το κομμάτι των εγκαταστάσεων μάλιστα ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης κατά την υποδοχή της σουηδικής ομάδας έκανε γνωστό ότι “προχωρά η κατασκευή αθλητικού κέντρου κοντά στην Πύλο και πως κάθε χρόνο θα έρχονται στην περιοχή ομάδες για να κάνουν προετοιμασία και παράλληλα να γνωρίσουν τις ομορφιές και τα αξιοθέατα της Μεσσηνίας”.

Αν και δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα για αυτή την εξέλιξη, αυτό είναι σαφώς το πρώτο βήμα, που όμως πρέπει να συνοδευτεί και από σειρά ενεργειών σε επίπεδο μάρκετινγκ, ώστε να μην περιμένουμε να μάθουν την περιοχή από το Διαδίκτυο, αλλά συντονισμένα να υπάρξουν προσκλήσεις γνωριμίας και παρουσίαση του τι μπορεί να προσφερθεί στους αθλητικούς συλλόγους. Κι αυτό γιατί πρόκειται για εταιρείες, που δεν κοιτούν αν μία περιοχή είναι απλώς όμορφη και έχει ωραίες παραλίες, αλλά αναζητούν ολοκληρωμένες λύσεις, που θα δώσουν τη δυνατότητα στις ομάδες να έχουν τις καλύτερες δυνατές παροχές, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 17:57