Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 06 Απριλίου 2018 21:22

Για να γυρίσουμε όλοι στις δουλειές μας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Για να γυρίσουμε όλοι στις δουλειές μας

Ολοκληρώνεται σήμερα η κάθοδος των Αθηναίων, ετεροδημοτών κι επισκεπτών, στη Μεσσηνία για το Πάσχα.

Με την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου του “Μορέα”, ο τόπος μας είναι μια ανάσα από την πρωτεύουσα, έχει γίνει ελκυστικός και αναμένεται να κατακλυστεί από κόσμο.

Με τον αυτοκινητόδρομο πέρα από την ταχύτητα, σε άριστα επίπεδα βρίσκεται και η ασφάλεια στην κυκλοφορία και η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Τα προβλήματα και οι κίνδυνοι, όμως, παραμένουν στο εσωτερικό οδικό δίκτυο του νομού. Οι δρόμοι της Μεσσηνίας παραμένουν στενοί, προβληματικοί και επικίνδυνοι. Και αυτό πρέπει να το έχουμε όλοι υπόψη μας. Και πρώτοι απ’ όλους εμείς που ζούμε σε αυτόν τον τόπο. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι όταν οδηγούμε αυτές τις μέρες να αντιμετωπίσουμε και τους επισκέπτες, που δεν γνωρίζουν και δεν μπορούν να φανταστούν ότι το 2018 εξακολουθούν να υπάρχουν τέτοιοι δρόμοι και οδηγούν με ρίσκο.

Για να περάσουμε όλοι καλό Πάσχα και να γυρίσουμε σώοι στις δουλειές μας την Τρίτη του Πάσχα, θα πρέπει να οδηγούμε με σύνεση, ψυχραιμία και υπομονή. Να έχουμε καλά στο μυαλό μας, για παράδειγμα, πως η ευθεία Ασπρόχωμα - Μεσσήνη δεν προσφέρεται πλέον για προσπεράσεις και μεγάλες ταχύτητες, γιατί έχει δύο κυκλικούς κόμβους. Ούτε η 7η επαρχιακή οδός είναι ασφαλής δρόμος, καθώς οι ευθείες αποτελούν παγίδες, ενώ η 1η επαρχιακή (δρόμος Μάνης) και το Ριζόμυλος - Κορώνη παραμένουν στενοί και με στροφές.

Με την ευκαιρία των γιορτών να υπενθυμίσουμε και τους κινδύνους από τα έθιμα, που η Μεσσηνία έχει “πληρώσει ακριβά” τα προηγούμενα χρόνια.

Τα βαρελότα και τα δυναμιτάκια -ευτυχώς αισθητά λιγότερα, τα τελευταία χρόνια- δεν είναι παιχνίδια. Είναι επικίνδυνα και αξίζουν προσοχή και σεβασμό. Δεν είναι μαγκιά να τα πετάει κανείς σε κόσμο, γιατί ο κίνδυνος ατυχήματος γίνεται πιο άμεσος. Οσο υπάρχουν βαρελότα και δυναμιτάκια, οι χρήστες πρέπει να συμπεριφέρονται με υπευθυνότητα και να μην αψηφούν τους κινδύνους.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Απριλίου 2018 09:06