Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2012 17:49

Θα νικήσουν "λαϊκιστές" και "δημαγωγοί"

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)


Γιάννης Σινάπης

Ο ξεσηκωμός κατά των λιγνιτωρυχείων στην περιοχή της Κορώνης δεν είναι μονοπώλιο του Δράκου και του Πετράκου. Και αν το έχουν κάνει σημαία τους, καλά κάνουν. Είναι σταθεροί στις απόψεις τους, σ’ αυτά που πίστευαν και αποφάσιζαν το 2005. Αν αυτό είναι "λαϊκισμός" και "δημαγωγία", ζήτω οι "λαϊκιστές" και "δημαγωγοί" της Μεσσηνίας.
Μήπως φταίνε ο Δράκος και ο Πετράκος που ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας και οι Μεσσήνιοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν έχουν άποψη για το θέμα κι έχουν εξαφανιστεί; Μήπως φταίνε ο Δράκος και ο Πετράκος που οι σύμβουλοι της παράταξης Τατούλη κρύβονται, παρότι βράζει ο τόπος;
Κάποιοι πιστεύουν μάλιστα ότι οι αντιδράσεις για το λιγνίτη είναι ίδιες μ' εκείνες για το βιολογικό καθαρισμό και τη Νέα Είσοδο Καλαμάτας. Δηλαδή, η "επένδυση" του λιγνίτη στην περιοχή της Κορώνης έχει την ίδια σημασία με τον βιολογικό και τη Νέα Είσοδο; Εχει χαθεί κάθε μέτρο. Δεν έχουν καταλάβει ότι ο λαϊκισμός έχει όρια. Αλήθεια, οι πολέμιοι του "λαϊκισμού" τι έλεγαν το 2005; Τα ίδια; Γιατί τότε διαφορετικές απόψεις δεν υπήρχαν.
Ο κ. Μπούκλης πάντως, που είναι από το Ξυλόκαστρο, είδε την περιοχή και κατάλαβε έστω κι αργά. Κατάλαβε ότι η περιοχή είναι μαγευτική, ότι της ταιριάζει η τουριστική και η αγροτική ανάπτυξη και πως ο λιγνίτης θα την καταστρέψει, θα την αφανίσει. Αυτό το έχει διατρανώσει ο κόσμος της περιοχής και της Μεσσηνίας από το 2005, κ. Μπούκλη. Γι’ αυτό δεν χρειάζονται φωτογραφίες της περιοχής και προτζέκτορας στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο κόσμος που αντιδράει δεν είναι του Δράκου και του Πετράκου. Ψήφισε και Τατούλη, Νικολάκου, Αλευρά, Τσαπόγα, αλλά και Γόντικα και Μπούκλη.
Η προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής δε μετριέται με την κομματική προτίμηση του καθενός. Την προσπερνάει αδιάφορα. Γι’ αυτό ο αγώνας των "λαϊκιστών" και των "δημαγωγών" θα είναι νικηφόρος και πάλι.