Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 17 Μαϊος 2018 16:42

Δράση από τους επαγγελματίες για το Τσακώνα - Καλό Νερό

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Δράση από τους επαγγελματίες για το Τσακώνα - Καλό Νερό

 

Επιτυχημένη ήταν η καμπάνια, που οργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας για την τοποθέτηση μεγαλύτερης, πιο ευδιάκριτης πινακίδας στον αυτοκινητόδρομο του “Μορέα” για την κατεύθυνση προς Κυπαρισσία.

Χρειάστηκαν ουσιαστικά λίγες ημέρες και μερικές εκατοντάδες ηλεκτρονικές υπογραφές για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο αίτημα και έτσι στον κόμβο της Τσακώνας μαζί με τον Μελιγαλά προστέθηκε πλέον και η Κυπαρισσία.

Μήπως όμως έχει έρθει η ώρα να γίνει ανάλογη κινητοποίηση του εμπορικού κόσμου όχι μόνο της Κυπαρισσίας αλλά ολόκληρης της Τριφυλίας, για να ασκηθεί πίεση προς πάσα κατεύθυνση για την τύχη του δρόμου Τσακώνα - Καλό Νερό; Του έργου δηλαδή, που στην πραγματικότητα θα αλλάξει τη ροή των πραγμάτων στην Τριφυλία, καθώς θα την φέρει πιο κοντά όχι μόνο με την Καλαμάτα, αλλά και με την υπόλοιπη Πελοπόννησο.

Προφανώς οι ίδιοι οι έμποροι και γενικότερα όσοι ασκούν οικονομική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλον τις ανάγκες που έχουν και το ότι η προώθηση ενός τέτοιου έργου μπορεί να αποτελέσει σημαντική τονωτική “ένεση” για τους ίδιους, ωστόσο θα πρέπει και από την πλευρά τους αυτό να μετουσιωθεί σε πίεση. Είναι πολύ διαφορετικό όταν οι τοπικές κοινωνίες οργανωμένα αρθρώνουν δημόσιο λόγο με αιτήματα κοινής αποδοχής και διαφορετικό να υπάρχει διαχρονικά ένα μεγάλο αίτημα για το οποίο να εκφράζονται κυρίως ευχολόγια!

Κι αν από το παρελθόν υπάρχουν ακόμα ορισμένες φωνές που “ψιθυρίζουν” λογικές περί αυτονομίας κ.λπ., είναι σίγουρο πως η υλοποίηση του εν λόγω μεγάλου οδικού έργου θα δώσει άλλη ώθηση στην τριφυλιακή οικονομία και παράλληλα λύσεις σε πολλούς Μεσσήνιους, με κατεύθυνση από και προς την όμορφη και πλούσια παραγωγικά Τριφυλία.