Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012 14:06

Σκληρά μέτρα και για τους πολιτικούς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)



Γιάννης Σινάπης

Σωστά ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας ζήτησε κατάργηση των συντάξεων των πρώην δημάρχων - νομαρχών και των συνδικαλιστών. Είναι από τα ισοδύναμα μέτρα που πρέπει να προτείνουν τα κόμματα του Κοινοβουλίου, τα οποία θα δει με θετικό μάτι το... γυαλισμένο μάτι του αγανακτισμένου κόσμου.
Ομως, κύριε δήμαρχε, μπορείτε κι εσείς να ξεκινήσετε επιτέλους τα ισοδύναμα μέτρα, όπως οφείλουν και όλοι οι άλλοι αυτοδιοικητικοί της χώρας -δήμαρχοι και περιφερειάρχες- που αντί να μειώσουν τις έμμισθες των αιρετών τις έχουν αυξήσει! Σ’ αυτές τις εποχές τέτοιες ενέργειες αποτελούν πρόκληση, εξοργίζουν τους ανθρώπους που μένουν άνεργοι ή μειώνεται δραματικά το εισόδημά τους. Καταργήστε, κύριε δήμαρχε, τις έμμισθες θέσεις και αφήστε μόνο τους αντιδημάρχους - για τη μείωση των οποίων επαναστατήσατε όλοι οι δήμαρχοι. Τότε θα έχουν αντίκρισμα και απήχηση οι προτάσεις σας για την κατάργηση των συντάξεων. Αλλιώς κάνετε προτάσεις εκ του ασφαλούς, για τα μάτια του κόσμου.
Τέτοια μέτρα περιμένει ο λαός, ο μη προνομιούχος, ο φτωχός, που βλέπει για μια ακόμα φορά να είναι αυτός που τραβάει το κουπί. Περιμένει από τους βουλευτές να πάρουν αποφάσεις σκληρές και για τους ίδιους. Να μη ζητούν τα επιπλέον προκλητικά χρήματα που διεκδίκησαν οι συνταξιούχοι συνάδελφοί τους, αλλά να ψηφίσουν τη μία σύνταξη. Να μην παίρνουν τη σύνταξη του βουλευτή, αλλά αυτή του επαγγελματικού τους φορέα. Του γιατρού, του δικηγόρου, του μηχανικού - και στο συντάξιμο χρόνο τους να προσμετρώνται και τα χρόνια που ήταν βουλευτές. Για να μην πηγαίνουν χαμένα, να αναγνωρίζεται η προσφορά τους στον τόπο.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης είπε αλήθειες στη συνέντευξη που μου παραχώρησε. Ας τολμήσουν οι πολιτικοί να πάρουν τις αποφάσεις για τα προκλητικά ζητήματα που επισημαίνει. Αυτά περιμένει ο κόσμος. Εχει αγανακτήσει από τα ψέματα και τις λαμογιές. Και περιμένει τώρα να δοθεί ένα τέλος.