Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 19:13

Κυκλοφοριακοί κύκλοι ντάλα καλοκαίρι

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Κυριακή πρωί. Το ρεύμα προς Μαντίνεια και Κιτριές παραμένει για πολλή ώρα μποτιλιαρισμένο από τα εκατοντάδες αυτοκίνητα, που μεταφέρουν λουόμενους προς τις πολυσύχναστες ανατολικές παραλίες του Δήμου Καλαμάτας και της Μάνης.

Ουρές μεγάλες, που θυμίζουν... Αθήνα και αρκετή αναμονή μέσα σε αρκετή ζέστη.

Αντιθέτως στο ρεύμα προς Καλαμάτα ηρεμία και χρόνοι μεταφοράς που θυμίζουν μία απλή καθημερινή. Στον κόμβο του ξενοδοχείου “Φωτεινή” τροχονόμος ρυθμίζει την κυκλοφορία διευκολύνοντας τη συνεννόηση των οδηγών που έρχονται από Ναυαρίνου και Γιαννιτσάνικα.

Περιέργως όμως κόβει την κυκλοφορία από Μάνη προς Ναυαρίνου και την εκτρέπει από Λακωνικής. Το πρώτο συμπέρασμα λόγω και... δημοσιογραφικής διαστροφής ήταν πως κάποιο τροχαίο έχει γίνει στην Παραλία και στέλνουν από τον επάνω δρόμο τα αυτοκίνητα για να μην υπάρξουν νέα μποτιλιαρίσματα.

Μετά όμως από 1-2 τηλέφωνα προκύπτει ότι η εκτροπή της κυκλοφορίας γίνεται “για αποσυμφόρηση της Ναυαρίνου”. Κάτι που όμως δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερη λογική, καθώς πηγμένο ήταν το ρεύμα προς Μάνη και όχι προς Καλαμάτα.

Μετά λοιπόν από έναν μικρό κύκλο, τα αυτοκίνητα που κατευθύνονταν από Μάνη προς Ναυαρίνου, κατευθύνονταν προς την παραλιακή μέσω Αύρας και αναγκαστικά ενσωματώνονταν και πάλι στην ήδη πηγμένη κυκλοφορία της Ναυαρίνου προς τα έξω. Και όλο αυτό φυσικά εφόσον ήταν ντόπιοι και δεν τους πήγαινε τυφλά κάποιο GPS κάνοντας τον ακόμα πιο μεγάλο κύκλο.

Δεν αμφισβητείται η καλή πρόθεση της υπηρεσίας να εξομαλύνει την κατάσταση, αλλά αναμφισβήτητα ο εν λόγω χειρισμός μόνο λύσεις δεν έδωσε. Επειδή λοιπόν ακολουθούν ορισμένα πολύ “καυτά” Σαββατοκύριακα και οι ουρές θα συνεχιστούν αδιάκοπα μέχρι και μετά τον Δεκαπενταύγουστο, καλό είναι να υπάρξει πιο ορθολογικό πλάνο, που τουλάχιστον δεν θα δημιουργεί περαιτέρω ζητήματα από τα ήδη υπάρχοντα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 17:52